FRTIZ!Box 7530 er en ADSL-router med mange funktioner.

AVM FRITZ!Box 7530

Router til ADSL-forbindelser og avanceret hjemmenetværk.

af Henrik Ræder Clausen #Router #AVM
9.3

Umiddelbart ser FRITZ!Box 7530 ikke ud af meget. Et lille kabinet uden synlige antenner, med knapper, statuslamper og fire netværksporte. Men nogle ekstra tilslutninger viser, at det ikke blot er en almindelig router: Den kan tilsluttes direkte til en ADSL-forbindelse, ligesom der er tilslutning for både almindelige og professionelle telefoner.

Tilslutning og opsætning er umiddelbart uproblematisk, især med ADSL-forbindelser. Her kan den uden videre erstatte de simple routere, man typisk får udleveret fra internetleverandøren. FRITZ!Box kan også bruge en bruges som almindelig router via en af netværksportene, eller dele en mobil netværksforbindelse ved hjælp af USB-porten. Det er smart.

Uanset typen af ekstern forbindelse er det nemt at få et almindeligt trådløst netværk op at køre, og WPS-knappen gør det nemt at tilkoble enheder. Routeren har en fin rækkevidde på tværs af vores udfordrende testopstilling. Til gengæld er tophastigheden på 218 mbit/sekund ikke imponerende.

Mange ekstrafunktioner

Det mest interessante ved denne router er de mange muligheder i det indbyggede FRITZ!OS. De styres via pænt og overskueligt opbyggede websider, der præsenterer de forskellige kategorier og deres indstillinger på en praktisk måde.

Her er gæstenetværk og offentligt tilgængelige hotspots, medieserver, oversigt over tilsluttede enheder, opsætning af mesh-netværk og meget mere. Særligt bemærker vi, at routeren er nem at bruge som netværksdrev: Tilslutter man et lagermedie til USB-porten, kan man dele filer både inde i huset og udenfor. Det er endda muligt at styre, hvem der har adgang til hvilke mapper på drevet.

Vores hastighedstest af netværksdrevet viste læse/skrive hastigheder på knap 40 MB/s. Det er brugbart uden at være lige så hurtigt som rigtige NAS-enheder. Routeren kan også streame direkte fra en USB-nøgle til moderne fjernsyn. Det fungerer uden problemer.

Routerens mest usædvanlige funktion er dog, at den kan styre telefoner. Der er indbygget opkaldslog, telefonsvarer, IP-telefoni og endda en simpel fax. Det kan lyde lidt gammeldags, men har man brug for et lille telefonsystem, er det en smart løsning.


+ Bruger ADSL- og mobilforbindelser
+ Understøtter Mesh-netværk
+ Indbygget telefonsystem
– Ikke videre hurtig


Du kan finde forhandlere af FRITZ!Box her:

https://en.avm.de/service/distributors/europe/denmark/

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Har du brug for de avancerede funktioner, er FRITZ!Box et rigtig godt valg, især hvis du har en ADSL-forbindelse.

Specifikationer

Mærke
AVM
Trådløs standard
802.11ac, 802.11n
Kabelnetværk/ethernet
DSL, telefon
Netværksporte
4 x Gibabit Ethernet
USB-porte
1 USB-3
Elforbrug
6 W
Mål
20,8 x 3,7 x 15,0 cm (b x h x d)
Angivet hastighed
866 mbit/s
Andet
Netværksdrev: 38 MB/s
Målt hastighed
218 mbit/s