Den lille router kan en del mere, end det ser ud til.

AVM FritzBox! 6890 LTE v2

Trådløs router med mobildata og mange andre ekstrafunktioner

af Henrik Ræder Clausen #Router #AVM
8.9

Denne router fra tyske AVM er usædvanlig alsidig: Den kan kobles direkte til ADSL-kabler, den kan bruge mobil internetforbindelse, og den kan bruges som basestation til kablede eller trådløse telefoner. Den er altså noget mere kompliceret end de fleste routere. Men har du brug for nogle af disse funktioner, er den en godt valg.

Routerens bedste funktion er muligheden for at bruge en mobilforbindelse til internetadgang. Lidt usædvanligt skal routeren udstyres med et mini-SIM kort. Opsætningen er ret ligetil, og når man har indtastet PIN-koden i brugerfladen, deles mobilforbindelsen helt som en fast forbindelse. Dog med den fordel at man uden videre kan tage hele det trådløse netværk med på rejse — også til udlandet.

Vi målte hastigheden på mobilforbindelsen til hele 112,7 Mbit/s ned, og 52,4 Mbit/s op. Det er et flot resultat, der er på linje med mange faste forbindelser. En ping-tid på 29 millisekunder kan dog være generende i hurtige actionspil.

På det trådløse netværk målte vi en tophastighed på 602 Mbit/s. Et udmærket resultat, der ligger på linje med andre gode Wi-Fi 5 routere. Tilsvarende er rækkevidden i mellemklassen – ikke dårlig, men heller ikke specielt imponerende. Skal man nå langt ud i et hus, kan det anbefales at tilføje en FRITZ!Repeater for at komme hele vejen.

Opsætning og administration klares af det særlige styresystem FRITZ!OS. Opsætningsguiden stiller en del spørgsmål for at komme ud i alle hjørner med den valgte forbindelse, og kommer fint i mål. Skal routeren skiftes til en anden type forbindelse, skal man igennem det meste igen. Routerens styresider giver godt overblik og detaljeret information om brugen af netværket.

Fildeling er en særligt fremhævet funktion i routeren: Ved at tilslutte en USB-nøgle kan man uden videre dele filmapper over internettet, og ganske praktisk kan det gøres tidsbegrænset.
Desværre er det ikke helt så nemt at dele filer i lokalnetværket. Men når opsætningen er på plads, fungerer det fint, med effektiv styring af hvem der har adgang til hvad.

Muligheden for at tilslutte telefoner (kablede eller DECT) kan virke gammeldags. Men har du brug for det, er routeren også en fin lille telefoncentral, der kan udnytte de mest almindelige varianter af IP-telefoni.


+ Alsidige tilslutninger
+ Masser af muligheder
+ Detaljeret administration
– Opsætning kan være besværlig

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

FRITZ!Box 6890 er en fremragende løsning til dem, der har brug for andre netværksforbindelser, eller internettelefoni.

Specifikationer

Mærke
AVM
Trådløs standard
Wi-Fi 5 og LTE
Kabelnetværk/ethernet
Gigabit Ethernet
Netværksporte
4 + 1
USB-porte
1 USB-3
Elforbrug
15 watt
Mål
25,0 x 4,8 x 18,5 cm
Angivet hastighed
1733 Mbit/s
Andet
Mobildata, ADSL, telefoni og netværksdrev
Målt hastighed
602 Mbit/s