FRITZ!Box 4060 ser markant anderledes ud end AVM’s tidligere routere, og boksen er proppet med den nyeste teknologi.

AVM FRITZ!Box 4060

FRITZ!Box 4060 giver dig det nye Wi-Fi 6 og en lynhurtig netværksport. Du kan endda starte dit eget mesh-netværk med denne router.

af Henning Rasmussen #Router #AVM
8.5

AVM’s nye router er lynende hurtig og rummer en række gode ekstrafunktioner.

Mange af det tyske firma AVM’s routere er kendetegnet ved at rumme et indbygget ADSL-modem. I Danmark har mange i dag internet via fiber eller kabel-tv-kablerne, og så er det indbyggede modem unødvendigt. I FRITZ!Box 4060 er der intet indbygget modem, så du skal blot koble routeren på dit eksisterende modem/router fra internetudbyderen. Det kan foregå via den lynhurtige WAN-port, der kan overføre med 2,5 Gbit/s – samme svimlende hastighed, som du kan få hos nogle fiberudbydere, hvis du bor det rigtige sted i landet.

I vores målinger nåede vi hastigheder på over 900 Mbit/s via 5 GHz-netværk og mere end 500 Mbit/s på 2,4 GHz. Det er en glimrende ydelse, der især kan give dine ældre 2,4 GHz-enheder masser af kapacitet på nettet. Med styresystemet FritzOS, der findes på alle AVM’s routere, kan du løbende tilføje fx repeatere, powerline-adaptere og andet udstyr og føje det til det mesh-netværk, som FRITZ!Box 4060 automatisk opretter.

Der er også mulighed for at tilslutte en USB-nøgle eller ekstern harddisk til routeren og bruge den indbyggede NAS-funktion. Så dukker filerne på USB-nøglen op som en enhed på dit netværk, hvor alle i familien kan dele filer.

Det eneste minus ved FRITZ!Box 4060 er en manglende netværksport i forhold til de fleste andre routere. Der er én netværksport til dit internetmodem, og så kun tre porte til dit øvrige udstyr.


+ Imponerende trådløse hastigheder

+ Lynhurtig 2.500 Mbit netværksport

– Der er kun tre netværksporte

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

FRITZ!Box 4060 giver dig det nye Wi-Fi 6 og en lynhurtig netværksport. Du kan endda starte dit eget mesh-netværk med denne router.

Specifikationer

Mærke
AVM
Trådløs standard
Wi-Fi 6
Kabelnetværk/ethernet
1 Gigabit + 2,5 gigabit
Netværksporte
3
Mål
21 x 17 x 8,1 cm
Angivet hastighed
2.400 + 2.400 Mbit + 1.200 Mbit