Den enlige knap på forsiden integrerer repeateren i det trådløse netværk.

AVM FRITZ! Repeater 3000

Triple band enhed til at udvide trådløse netværk.

af Henrik Ræder Clausen #Router #AVM
8.2

Denne lille repeater udvider et trådløst netværk ved at gentage forbindelsen. Forpladen har en WPS-knap til at tilslutte netværket, og bagsiden har to tilslutninger til kablet netværk.

Opsætningen kan næppe være enklere: Ved at bruge WPS-knappen på repeateren og på den eksisterende router oprettes der automatisk forbindelse, både på 2,4 GHz og 5 GHz båndet. Det er bedst at placere repeateren cirka halvvejs mellem router og det område, der skal have mere dækning.

Når der er oprettet forbindelse, sker der noget forbløffende: Repeateren forsvinder! Naturligvis ikke fysisk, men den kan ikke længere ses som en separat trådløs enhed. Den bliver en integreret del af netværket, så man bruger samme navn og adgangskode overalt. Enkelt og praktisk.

Fine lokale hastigheder

Hastigheden af en repeater er naturligt begrænset af, hvor god forbindelsen er til routeren, og det kan ofte betale sig at eksperimentere med den optimale placering. Med det på plads oplevede vi, at tidligere døde hjørner havde stabil forbindelse og pæne hastigheder til routeren.

Da repeateren også har mulighed for kabeltilslutning, kunne vi teste hastigheden via trådløst direkte til en kablet forbindelse. Og det så godt ud: Med over 300 Mbit/s er hastigheden omkring repeateren rigtig fin, den er ikke begrænset af hastigheden tilbage til netværkets hovedrouter.

Repeaterens største fordel er, at den er meget nem at koble til. Til samme pris kunne man købe en rigtig router og sætte den op som repeater, men det er noget mere besværligt end den lille FRITZ!-enhed.


+ Nem opsætning
+ God hastighed via kabel
– Relativt dyr

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Denne lille repeater løser sin opgave udmærket. Men prisen er i overkanten.

Specifikationer

Mærke
AVM
Trådløs standard
WiFi 5
Kabelnetværk/ethernet
Gigabit Ethernet
Netværksporte
2
Elforbrug
8 watt
Mål
8.8 x 13.6 x 18.4 cm
Angivet hastighed
866 Mbit/s
Målt hastighed
317 Mbit/s