Antennerne er skjult inde i routeren, så den nærmest fremstår dekorativ.

ASUS RT-AX59U

RT-AX59U er en billig og god router, men hvis du vil bruge den i et stort hus, må du købe flere netværksenheder.

af Morten Skeldal Østergaard #Router #Asus
8.6

RT-AX59U er en billig router, der egner sig godt til et lille hjem. Routeren er bygget til at kunne stå fremme på et centralt sted, for dens antenner er gemt væk bag dens sorte plastikskal, så det ydre af RT-AX59U i forbifarten godt kunne forveksles med en vase.

Tæt på routeren målte vi omkring 500 Mbit/s. De værelser, der befandt sig omkring rummet, hvor vi stillede routeren, havde også fin netværksdækning, men når vi kom 8-10 meter væk fra routeren og signalet skulle gennem to betonvægge var hastigheden faldet så meget, at det nogle steder ikke kunne lade sig gøre at streame video, uden at visningen blev påvirket. Routeren er heldigvis beregnet til at kunne suppleres med flere enheder, så de kan samarbejde om at udvide dækningen i et såkaldt mesh-netværk, hvis du fx flytter til et hjem med flere kvadratmeter.

RT-AX59U kan snildt dække en mindre bolig med trådløst netværk, men det havde været rart, hvis routeren havde benyttet den nyeste godkendte standard, Wi-Fi 6E, som giver et ekstra frekvensbånd, der er en stor hjælp, hvis du bor i en lejlighed med mange forstyrrende netværkssignaler omkring dig.

Indstillingerne af netværket klares via din internetbrowser, og her må vi tage hatten af for ASUS: Det er noget af det mest gennemarbejdede og brugervenlige af den slags, vi har prøvet. De vigtigste informationer er nemt tilgængelige på siderne, og alt er logisk inddelt på lodrette faneblade. Når du klikker dig ind på et emne, er de yderligere indstilinger fordelt på vandrette faneblade. På trods af et stort udvalg af funktioner, farer du således ikke vild i brugerfladen, som oven i købet ser bedre ud end konkurrenternes.

På bagkanten af routeren er der tre netværksporte og et par USB-porte, så du fx kan tilslutte en ekstern harddisk, som hele husstanden kan dele filer på.


+ Fin hastighed

+ Kan udvides

– Rækkevidden er ikke så god

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

RT-AX59U er en billig og god router, men hvis du vil bruge den i et stort hus, må du købe flere netværksenheder.

Specifikationer

Mærke
Asus
Trådløs standard
Wi-Fi 6
Kabelnetværk/ethernet
Ja
Netværksporte
3 x 1 gigabit
USB-porte
2
Mål
13,1 x 3,75 x 2 cm
Angivet hastighed
3603 Mbit/s (samlet)
Målt hastighed
500 Mbit/s