ASUS RT-AC86U AC2900

ASUS RT-AC86U AC2900

ASUS' RT-AC86U AC2900 er en af de hurtigste routere, vi nogensinde har testet. Både opsætning og betjening er desuden ligetil, og så er den glimrende til at håndtere flere enheder på én gang. Det kniber dog i nogle tilfælde med hastigheden i yderområderne.

af #Router #ASUS
8.8

I tidens løb har vi her på redaktionen testet mange routere, men det er få, som kan bide skeer med ASUS’ RT-AC86U AC2900, når det gælder hastighed. Routeren leverer en utroligt høj tophastighed, og det er intet problem at streame film og serier, mens du downloader et par store filer eller programmer fra internettet.

For at teste hastigheden har vi koblet to computere til routeren. Den ene har et almindeligt gigabit-netværkskort og er kablet til routeren, mens den anden har markedets kraftigste trådløse netværkskort. I testen nåede vi hastigheder, der svarer til det kablede netværks maksimale hastighed, så du vil i praksis kunne opleve hastigheder over 900 Mbit/s – og det er ekstremt hurtigt.

Enheder koblet til routeren skal dog være inden for et par meters afstand af de tre kraftige antenner, hvis du vil nå de hastigheder, for når i yderpunkterne var testresultaterne væsentligt lavere. Dækningen og tilslutningen var på trods af hastighedstabet stabil, og selv med mange enheder tilkoblet, bliver du ikke smidt af eller oplever ustabilitet. Faktisk er der ganske god forbindelse, når flere enheder bruger internettet simultant.

Brugervenlighed på dansk
Opsætningen er lige så enkel, som hastigheden er høj. Efter blot 10 minutter med valg af netværksnavn og adgangskode, en smule ventetid og en håndfuld klik har du et køreklart trådløst internet. Efter opsætningen kan du altid ændre ved routerens indstillinger fra din computer eller telefon gennem en overskuelig, dansk brugerflade, som du kan tilpasse til dit erfaringsniveau.

Asus har desuden udstyret routeren med et par smarte sikkerhedsfunktioner som AiProtection, der beskytter dit netværk mod angreb, og som kan forhindre, at inficerede computere på netværket inficerer andre enheder. Du kan også vælge at begrænse adgangen til bestemte hjemmesider for enkelte enheder, så du vælger, hvad dine gæster eller familiens poder skal have forment adgang til.

+ Høj tophastighed
+ Håndterer mange enheder
+ Brugervenlig
– Langsom i yderområder

Se den dagsaktuelle pris på routeren her

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En glimrende router med en utrolig tophastighed samt enkel og kort opsætning.

Specifikationer

Mærke
ASUS
Trådløs standard
802.11 a/b/g/n/ac
Kabelnetværk/ethernet
Gigabit
Netværksporte
4
USB-porte
1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0
Mål
22 x 16 x 8,33 cm
Angivet hastighed
1734 Mbit/s
Målt hastighed
873 Mbit/s