Det røde logo på siden er LED-lys, som kan styres i indstillings-app'en.

ASUS ROG Rapture GT6

Mesh-sættet fra ASUS er nemt at sætte op, og rækkevidden er rigtig god.

af Morten Skeldal Østergaard #Router #Asus
9.3

ASUS ROG Rapture GT6 er et vellykket sæt, der giver trådløst netværk i alle husets rum. Prisen er på niveau med en god enkeltstående router, men med Rapture GT6 får du både en router, og en satellitenhed, der kan forlænge det trådløse netværkssignal, så det dækker et større område.

Opsætningen er nem. De to enheder er næsten ens, men bag på den ene står der: “Jeg er hovedenheden. Begynd med mig.” Det gjorde vi så. På samme hovedenhed er der et par QR-koder, der leder til ASUS’ netværks-app i henholdsvis Apples App Store og Googles Play Butik. Med app’en på din telefon bliver du hjulpet trin for trin gennem resten af opsætningsprocessen.

App’en bruges også til at styre alle andre indstillinger i GT6. Heldigvis er den meget pædagogisk opbygget, og du kan blandt andet vælge mellem flere profiler, så systemet fx prioriterer streaming eller hjemmearbejde højere end andre aktviteter på netværket.

Vi satte ASUS mesh-sættet op på samme placeringer som et cirka dobbelt så dyrt sæt fra en konkurrent, og GT6 var faktisk næsten lige så hurtig. Vi nåede op på over 600 Mbit/sekund tæt på routeren, og helt ude ved husets fjerneste ydervæg var der også forbindelse. Her var vi dog nede på cirka 100 Mbit/sekund, og det skyldes nok først og fremmest, at vi her var nødt til at koble på det langsommere 2.4 GHz-frekvensbånd, som har den længste rækkevidde.

Vi blev glade over at finde tre netværksporte bag på routeren. Det gør det muligt at få en ekstra stabil forbindelse til fx dit tv, så det kan streame fra fx Netflix uden problemer.


+ Nem opsætning

+ God rækkevidde

+ Tre netværksporte

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Mesh-sættet fra ASUS er nemt at sætte op, og rækkevidden er rigtig god.

Specifikationer

Mærke
Asus
Trådløs standard
Wi-Fi 6
Kabelnetværk/ethernet
Ja
Netværksporte
2 x 3 stk.
USB-porte
1 x USB 3.0
Angivet hastighed
10000 Mbps i alt på alle frekvensbånd
Målt hastighed
610 Mbit/sekund