Routeren er hele 35 cm bred, selv når antennerne er klappet ind, og den vejer næsten 2,5 kg.

ASUS ROG Rapture GT-AXE16000

Du får svært ved finde en bedre router end GT-AXE16000, men prisen er lige så høj som kvaliteten.

af Morten Skeldal Østergaard #Router #Asus
9.9

Rapture GT-AXE16000 er den mest respektindgydende router, vi nogensinde har testet.

Alene størrelsen af routeren, når man får den hevet op af kassen, er ret overvældende. Det er altså ikke en router, der kan stilles i en reol i stuen og gå i ét med omgivelserne.

Routeren har otte store antenner, og den bruger den allernyeste trådløse standard, Wi-Fi 6E, til at skabe et stærkt netværk med god rækkevidde.

Tre meter fra routeren kunne vi måle 1,03 Gbit/sekund med vores testprogram. I den fjerneste del af huset cirka 15 meter og flere betonvægge fra routeren havde vi stadig et brugbart signal på 5 GHz-netværket, mens 6 GHz-netværket var helt dødt – men det er altså også et sted, hvor alle andre enkeltstående routere, vi har testet, har måttet give op.

Hvis du har et meget stort hus og vil have det hurtigste trådløse netværk, du kan få lige nu, kan du koble en ekstra ASUS-router sammen med GT-AXE16000 i et mesh-netværk, hvor routerne deles om netværkstrafikken i huset. ASUS-routeren har et ekstra frekvensbånd, som udelukkende er beregnet til forbindelsen til den anden router, så du ikke mister hastighed på de tre andre frekvensbånd.

Inde i maven på routeren sidder en komplet, lille computer med blandt andet en quadcore-procesor og to gigabytes ram. Resultatet er, at GT-AXE16000 kan arbejde sammen med mange enheder på én gang uden at sløves mærkbart ned. I routerens eget styresystem kan du prioritere trafikken, så fx film eller video har fortrinsret frem for andre ting på netværket.

Du får et flot udvalg af netværksporte. WAN-porten til din internetforbindelse er på 2,5 gigabit, og udover de sædvanlige fire 1 gigabit-porte er der også hele to 10 gigabit-porte.

GT-AXE16000 er bestemt ikke for alle. Prisen er lige så voldsom som ydelsen, så du skal virkelig have brug for at koble mange enheder på netværket på samme tid og med meget høj hastighed. Har du det, så er dette den perfekte router.


+ Ekstremt hurtig

+ Fire frekvensbånd

+ Meget flot udvalg af netværksporte

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Du får svært ved finde en bedre router end GT-AXE16000, men prisen er lige så høj som kvaliteten.

Specifikationer

Mærke
Asus
Trådløs standard
Wi-Fi 6E
Kabelnetværk/ethernet
Ja
Netværksporte
4 x gigabit, 1 x 2,5 gigabit, 2 x 10 gigabit
USB-porte
2
Mål
35,3 x 35,3 x 19,3 cm
Angivet hastighed
16000 gigabit/s (samlet)
Målt hastighed
1,03 gigabit/s