ASUS ROG GT-AX11000 er på alle måder en enorm router.

ASUS ROG Rapture GT-AX11000

En WiFi 6 router med masser af kræfter og nyeste teknologi.

af Henrik Ræder Clausen #Router #Asus
8.2

Allerede når man løfter denne router ud af kassen står det klart, at den er noget ud over det sædvanlige: Den er stor, tung og har hele otte antenner, der skal monteres.

Udover netdelen rummer pakken også et netværkskabel af god kvalitet, en lille hurtigstartguide samt en instruktion til at få andre netkort til at fungere med routeren.

Bagsiden af routeren har et fint udvalg af tilslutninger. De to USB-porte kan bruges til printerdeling, multimedieserver, mobilforbindelse, lagerplads til dokumenter, fildeling over internettet med mere. Der er også fire almindelige netværksporte til lokalt netværk via kabel. I betragtning af routerens kapacitet er det måske lige i underkanten.

Som noget særligt er der en enkelt port til 2,5-Gb kabelnetværk. WiFi 6, som routeren byder på, er nemlig hurtigere end almindeligt kablet netværk, og derfor skal der også nye netværksporte til. I skrivende stund er der dog ikke noget udstyr, der kan udnytte hastigheden, men vi glæder os over fremtidssikringen. Opsætningen sker med en guide, der er godt oversat til dansk. Der er lidt flere trin end normalt, inklusive det kryptiske spørgsmål: ”Skal 802.11ax HE frame support slås til?” Her spørger routeren egentlig om, om WiFi 6 skal slås til, et ret vigtigt punkt. At den overhovedet spørger skyldes, at en del Intel-netkort skal opdateres for at fungere med routeren – derfor den ekstra vejledning i kassen.

Administrationssiderne ligner dem, vi har set på andre ASUS-routere: detaljerede og lidt overvældende. Da routeren er bygget til spilentusiaster, er menuerne holdt i sort og rødt, med ret lille skrift og masser af indstillinger på hver side. Efter lidt tilvænning er det til at finde rundt i. Vi oplevede nogle småfejl undervejs, men det forventer vi, at en opdatering til routeren vil løse. Efter alt dette er det mest interessante naturligvis ydelsen, og routeren skuffer ikke: Med WiFi 6 fik vi hele 908 Mbit/sekund på en kabelforbindelse til et netværksdrev.

Mindst lige så imponerende var, at vi fik samme resultat, når routeren arbejdede med andre store overførsler. Denne router kan klare usædvanlig meget trafik, uden at det går ud over hastigheden. Målt med WiFi 5 (802.11ac) fik vi 522 Mbit/sekund. Rækkevidden sætter også nye rekorder. Målt fra vores normale udgangspunkt kunne vi få en stabil forbindelse et rum længere ud i huset, end nogen anden router har kunnet klare. I hele dækningsområdet fik vi mindst 100 Mbit/sekund på den trådløse forbindelse. Der er ingen svage steder i dækningen.


+ Allernyeste teknologi

+ Høj hastighed med mange opgaver

+ Alle tænkelige funktioner

– Den er dyr. Rigtig dyr


Du kan finde nærmeste ASUS-forhandler hos ASUS Danmark.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

ASUS RT-AX11000 har nyeste teknologi og ydelse helt i top, også ved intensiv brug. Men prisen er lige så voldsom som ydelsen.

Specifikationer

Mærke
Asus
Trådløs standard
WiFi 6 (802.11ax)
Kabelnetværk/ethernet
1 x 2,5 Gbps, 5 x 1 Gbps
Netværksporte
1 WAN, 5 LAN
USB-porte
2 x USB 3.1 Gen 1
Elforbrug
11 W
Mål
24 x 24 x 6 cm (fraregnet antenner)
Angivet hastighed
4804 Mbps
Andet
Link Aggregation
Målt hastighed
908 Mbps