ASUS Lyra Trio

ASUS Lyra Trio AC1750

ASUS Lyra Trio er et særdeles brugervenligt mesh router-system, hvor du får god dækning på store områder. Vi savner dog en smule hastighed på satellitenhederne, og så er der for få indstillingsmuligheder.

af Mathias Alsted Lund Flinck #Router #ASUS
7.4

Tre små pyramideformede routere kaldet Lyra Trio er ASUS’ bud på, hvordan store hjem kan få et stabilt, sikkert trådløst netværk med fantastisk dækning.

Der er tale om såkaldte mesh-routere, hvor de små enheder arbejder sammen og danner ét netværk, hvor dine enheder altid kobler sig automatisk til dén router, hvor de får den hurtigste og mest stabile forbindelse.

Systemet virker ved, at du erstatter en traditionel router med én af de tre enheder, mens de to satellitenheder i pakken blot skal bruge strøm. Opsætningen klarer du ved hjælp af en app til telefonen, og det tager blot en håndfuld minutter at opsætte netværket med kode og koble de tre enheder sammen. Processen er enkel, og du bliver hjulpet hele vejen igennem installationen med billeder og vejledende tekster.

Derefter kan de tre enheder dække op til 500 kvadratmeter, lover ASUS. Så stort et hus havde jeg ikke til rådighed, men det var intet problem at dække et hus på knap 200 kvadratmeter og en god del af haven. Skal du have dækket større arealer, kan du købe enheder separat og koble dem til – helt op til 100 enheder kan arbejde sammen. Skiftet mellem routerne foregår helt uden, at du opdager det. Jeg kunne eksempelvis streame tv og film fra internettet uden pauser, mens jeg gik rundt i huset.

Perfekt overblik over dit netværk
Ligesom med opsætningen foregår betjening af netværket fortrinsvis fra app’en ASUS Lyra. Her kan du nemt og se, hvor mange Lyra-enheder som er koblet sammen, du kan ændre adgangskoden til netværket eller opsætte regler for, hvornår bestemte enheder må have internetforbindelse. Mange flere indstillingsmuligheder er der ikke, og jeg savner særligt muligheden for selv at styre, hvilken enheder der er koblet til de to frekvensbånd, 2,4 og 5 GHz.

Det er derimod glimrende, at enhederne er beskyttet med et program fra sikkerhedsfirmaet Trend Micro. Normalvis gælder sådan en licens i ét år, men med Lyra Trio er tidsrammen ubegrænset, så du skal ikke bekymre dig om at få hacket dit netværk, fordi du eksempelvis har en gammel, ubeskyttet netværksprinter.

Når det gælder hastigheder på netværket, er Lyra Trio i den bløde mellemklasse sammenlignet med klassiske stærke routere, men du må ofte give afkald på en smule hastighed med mesh-routere. Og sammenlignet med andre mesh-systemer leverer Lyra Trio fine hastigheder.

Det gælder dog kun, når du er koblet til den primære router. Satellitenhederne har kun to bånd, og det ene bliver brugt til at kommunikere med routeren, og derfor får du kun halv hastigheder, når du er koblet til en satellitenhed – og her er hastigheden ikke altid høj nok til, at du kan have flere enheder med krævende datatrafik, fx til streaming.

+ Ubegrænset sikkerhedslicens
+ Nem installation
+ Fantastisk dækning
– Få indstillingsmuligheder

Find den dagsaktuelle pris på Lyra Trio her.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Et brugervenligt router-system med udmærket hastighed, men for få indstillingsmuligheder.

Specifikationer

Mærke
ASUS
Trådløs standard
802.11 a/b/g/n/ac
Netværksporte
2 på hver enhed
USB-porte
Ingen
Mål
13,51 x 12,32 x 7,79 cm
Angivet hastighed
1300 Mbit/s
Andet
Smart Connect, MIMO
Målt hastighed
592 Mbit/s