Statuslamperne på toppen er så diskrete, at man nærmest ikke kan se dem.

ASUS AX2700 RT-AX68U

RT-AX68U er en forholdsvis hurtig router, som egner fint til at stå fremme i et mindre hjem fx en lejlighed.

af Morten Skeldal Østergaard #Router #Asus
8.4

Du får en god trådløs hastighed i et stuevenligt design med den billige Wi-Fi 6-router, RT-AX68U, fra ASUS.

Hastigheden er rigtig fin til prisen. Vi målte lige under 700 Mbit/sekund på et sted i vores testhus, hvor de bedste routere til den dobbelte pris har været oppe på omkring 800 Mbit/sekund.

På det langsommere 2.4 GHz-netværk nåede routeren op på en lidt mere jævn hastighed på 210 Mbit/sekund. Det ligger omkring gennemsnittet for de Wi-Fi 6-routere vi har testet.

På bagsiden af RT-AX68U sidder fire gigabit-netværksporte, og der er også en USB-port til tilslutning af en ekstern harddisk.

Rækkevidden er ret gennemsnitlig. Routeren kunne ikke give netværksdækning i de fjerneste rum i et parcelhus på 175 kvadratmeter, men med en placering midt i huset vil den nok kunne dække et lidt mindre hus.

Der er gjort lidt ekstra ud af designet på ASUS-routeren, som – hvis man ser bort fra de tre strittende antenner – godt kan minde lidt om en gammeldags transistorradio med sine riller på fronten og det “forkromede” plastik på toppen. Der sidder en stribe statuslamper på toppen, men de er små og diskrete. Fordi routeren står op, skjuler den også de kabler, der stikker ud på bagsiden, og det samlede resultat er en router, som man godt kan være bekendt at have stående fremme.

Ulempen ved de små statuslamper og deres lige så små tekstetiketter er på den anden side, at du skal have næsen helt ned til routeren for at kunne se fx hvilken type netværk, der benyttes. Det er en router, der er beregnet til at stå og passe sig selv, og ikke noget for den netværksinteresserede, der gerne vil have fingrene langt nede i routerens indstillinger.


+ God hastighed

+ Stuevenligt design

– Gennemsnitlig rækkevidde

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

RT-AX68U er en forholdsvis hurtig router, som egner fint til at stå fremme i et mindre hjem fx en lejlighed.

Specifikationer

Mærke
Asus
Trådløs standard
Wi-Fi 6
Kabelnetværk/ethernet
Gigabit
Netværksporte
4
USB-porte
2
Elforbrug
10 watt
Mål
25.8 x 6.75 x 18.6 cm
Angivet hastighed
2.700 Mbit/sekund
Målt hastighed
698 Mbit/sekund