ASUS AiMesh Wi-Fi System AX6100 2-pack

Et sæt af to mesh-routere, der giver trådløst netværk efter WiFi 6 standarden.

af Henrik Ræder Clausen #Router #Asus
9.5

Dette sæt med to trådløse routere er et mesh-system med WiFi 6. Det giver fremragende trådløs forbindelse mellem de to routere, og mulighed for at tilkoble netværkskabler på begge enheder. Dækningen er fin, og de mange muligheder i opsætningen er overskueligt præsenteret. Dertil kommer, at prisen er rimelig.

De to kompakte routere i AX6100 sættet er helt ens. De har fire antenner hver (og to skjulte). På bagsiden er der en række netværksporte, samt to USB-porte til printere eller netværksdrev. En stribe lamper fortæller om routerens status, og en WPS-knap gør det nemt at tilkoble nye enheder.

Den bedste måde at konfigurere routerne er via en app på telefon eller tablet. Den er rigtig pænt lavet med en fejlfri dansk oversættelse, og giver klare instruktioner til, hvordan routerne skal tilsluttes. Vi oplevede at den ene af enhederne skulle nulstilles, før der kom forbindelse til den anden. Heldigvis var også dette problem beskrevet i app’ens hjælpetekster.

Vores målinger viste en trådløs hastighed på 564 Mbit/s fra computer til router – et fint resultat, men ikke på højde med de hurtigste routere, vi har testet. Men mellem de to mesh-enheder fik vi imponerende 929 Mbit/s. Det er næsten lige så godt som et kablet netværk, og gør at enheder på den fjerneste mesh-enhed har fremragende forbindelse tilbage til den primære, og til internettet.

Rækkevidden er også glimrende. Vi er vant til at mesh-netværk er noget bedre end almindelige routere, men her fik vi en solid forbindelse, hvor andre routere plejer at give op. Med en velvalgt placering kan dette sæt dække et hus på flere hundrede kvadratmeter.

Administrationssiderne er pænt opbygget med hjælpsomme ikoner, og er fint oversat til dansk. Der er mange muligheder at holde rede på, og det gør de fint, med faner, underfaner og hjælpetekster. Routeren har alle tænkelige funktioner, herunder gæstenetværk og optimering til spillebrug.

USB-portene på bagsiden kan bruges til at dele filer og printere via netværket. Vi prøvekørte funktionen med en hurtig USB-nøgle, og glædede os over læse/skrive hastigheder på 85 / 96 MB/s. Det er næsten lige så godt som egentlige netværksdrev, og gør fildeling via routeren til en meget fornuftig mulighed.


+ Nemt at sætte op
+ Meget høj hastighed
+ Flot rækkevidde
+ God fildeling
+ Behagelig brugerflade

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Et mesh-sæt i topklasse, der giver pålideligt trådløst net med høj hastighed, god fildeling og overskuelig administration

Specifikationer

Mærke
Asus
Trådløs standard
WiFi 6
Kabelnetværk/ethernet
Gigabit Ethernet
Netværksporte
5 per enhed
USB-porte
1 x USB 3.0, 1 x USB 2.0
Elforbrug
10 watt / enhed
Mål
15.5 x 15.5 x 5.3 cm
Angivet hastighed
4804 Mbit/s
Andet
Tre radiobånd
Målt hastighed
929 mbit/s / 564 mbit/s