Routerens LED-lys er ret kraftigt, men det kan slås fra i indstillingerne.

Acer Predator Connect W6

Acers router er glimrende, hvis du har brug for en hurtig og stabil internetforbindelse i en ikke alt for stor bolig.

af Morten Skeldal Østergaard #Router #Acer
8.6

Routeren Predator Connect W6 giver dig en høj hastighed med den seneste trådløse standard, men din bolig skal ikke være alt for stor, hvis du vil være sikker på fuld dækning.

I vores testhus på 175 kvadratmeter fordelt på ét plan var der nogle døde områder, hvor Connect W6’s trådløse netværk ikke nåede ud. Alle tre frekvensbånd leverede dog et brugbart signal cirka 10 meter væk fra routeren gennem et par vægge. Ved en afstand på 15 meter, hvor signalet skulle igennem et køkken med masser af metalgenstande og vandrør, var det kun det langsommere 2,4 GHz-bånd, der kunne levere et brugbart signal, som nåede op på 40 Mbit/sekund. Tæt på routeren ydede det nye, hurtige 6 GHz-bånd over 800 Mbit/sekund, hvilket er sammenligneligt med, hvad vi har set hos konkurrenterne i samme prisklasse.

De seks antenner er allerede påmonteret, når du tager den forholdsvis store router ud af æsken, så du skal blot vippe dem op på plads og tilslutte netværkskabler og strøm. Der er fire netværksporte i Connect W6, og en af dem er prioriteret højere end de andre, så du fx kan bruge den til spil eller streaming, der kræver lav latenstid og hurtige overførsler.

Routeren har indbygget antivirus til scanning af de filer, du henter fra nettet. Den leveres af sikkerhedsfirmaet Trend Micro, og der er ingen udløbsdato på abonnementet, så det er en rar lille ekstrafunktion at få med.

Brugervejledningen består af henholdsvis en QR-kode til at hente routerens indstillings-app til installation på din telefon samt en anvisning til at søge efter routerens navn på YouTube. Her ville det have været smartere med et direkte link til instruktionsvideoen, så man var sikker på at finde den rigtige. Den var dog øverst i de søgeresultater, der dukkede op, da vi foretog søgningen. Videoen tager fem minutter, og opsætningen af routeren er overstået på cirka samme tid, hvis du blot vil bruge det netværksnavn og kodeord, som er trykt på bunden af routeren.

Der er mange indstillinger, men du har ikke adgang til dem alle fra app’en, så vi endte med at foretrække at logge på routeren via internetbrowseren på computeren. Det fungerede til gengæld fint, for de mange valgmuligheder er logisk fordelt på faneblade, så det er nemt at finde det, du leder efter.


+ Logisk opbygget indstillingsside

+ Høj trådløs hastighed tæt på routeren

– Rækkevidden er ikke helt i top

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Acers router er glimrende, hvis du har brug for en hurtig og stabil internetforbindelse i en ikke alt for stor bolig.

Specifikationer

Mærke
Acer
Trådløs standard
Wi-Fi 6E
Kabelnetværk/ethernet
Ja
Netværksporte
4
USB-porte
1
Mål
26,5 x 26 x 11,1 cm
Angivet hastighed
7,8 Gbit/sekund (sammenlagt fra alle frekvensbånd)
Målt hastighed
811 Mbit/sekund