Det er nemt at finde inspiration til ny musik i Tidal.

Tidal Premium (2020)

Tidal giver brugervenlig adgang til et gigantisk udvalg af musik i mange genrer.

af Morten Skeldal Østergaard #Programmer apps spil #Tidal
9.6

Med musiktjenesten Tidal har du adgang til over 60 millioner sange via internettet. Du kan hente en Tidal-app til din telefon eller et program til pc’en, men Tidal virker faktisk også fint, hvis du bare besøger Tidals hjemmeside med din internetbrowser.

Med så meget musik til rådighed er det rart, at Tidal er så god til at foreslå nyt indhold. Tjenesten har musikredaktører, der sorterer i tidens musik og kommer med anbefalinger. Det er ikke bare de allernyeste hits, men også færdiglavede playlister med fx musik, der udelukkende er indspillet i 1977. Hvis du kan lide en playliste kan du kopiere den til din egen konto og fjerne og tilføje sange, som du lyster.

Det store udvalg af musik dækker ikke kun pop og rock, men også fx jazz og klassisk musik. Hvis du søger på “Beethoven” får du så mange indspilninger, at det kan være svært at finde rundt. Vi forsøgte at søge lidt rundt i den danske del af musikkataloget og kunne et par sekunder efter høre Keld & the Donkeys synge om “Landsbyens Gadekær”. Elga Olga blev sat i kø i afspilingslisten med det næsten 70 år gamle revyhit “Solitudevej”.

Hvad end du bruger Tidal på pc’en eller telefonen, så er tjenesten intuitiv og husker dine afspilinger, så du nemt kan lytte til den samme musik igen – uanset hvor du lyttede til den første gang.

Mobil-app’en kan også sende musikken til en Chromecast-enhed, der er tilsluttet dit tv. Når du har trykket på Chromecast-ikonet, vises afspilningsinformationer inklusiv et stort pladecover på din tv-skærm.

De gode gamle dage er sjældent så attraktive, som vi gerne vil gøre dem til, men lige netop med lydkvalitet, så er musik fra cd’er faktisk bedre end de fleste af nutidens mest udbredte streaming-tjenester. Streaming-tjenester gemmer musikken i lavere kvalitet, så den kan modtages og afspilles løbende via selv langsomme internetforbindelser. Med Tidal kan du betale 199 kroner om måneden for tjenesten Tidal HiFi for at få lyd i cd-kvalitet og faktisk også endnu bedre. Den hørbare kvalitetsforskel i forhold til standardudgaven af Tidal er ikke voldsom, men den træder frem i et par gode højtalere eller hovedtelefoner.

Hvis du er i tvivl om Tidal er noget for dig, kan du prøve tjenesten gratis af i en måned, før du beslutter dig, og du kan når som helst melde dig ud igen.


+ Musikudvalget er ærefrygtindgydende.

+ Brugervenligt

+ Høj lydkvalitet

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Tidal giver brugervenlig adgang til et gigantisk udvalg af musik i mange genrer.

Specifikationer

Mærke
Tidal
Funktioner
Musikstreaming
Sprog
Dansk