Spotify kan selv oprette playlister baseret på den musik, du lytter mest til.

Spotify Premium

Spotify er en god streamingtjeneste med et gigantisk musikudvalg. Den gratis udgave er et regulært kup.

af Morten Skeldal Østergaard #Programmer apps spil #Spotify
9.0

Den svenske musiktjeneste, Spotify, er ikke kommet siddende til sin status som verdens største streamingtjeneste. Spotify giver dig nemlig et overvældende udvalg af musik, som kan afspilles på et lige så imponerende udvalg af apparater.

Spotify kan ikke bare installeres på Windows 10, Android og iPhone. Du kan også hente en app til de mest populære styresystemer til smart-tv, og du kan køre Spotify på din PlayStation eller Xbox One-spillemaskine. Og hvis du slet ikke har lyst til at installere Spotify, kan du også bare køre tjenesten via en internetbrowser ved at gå ind på www.spotify.com.

Selv på den højeste indstilling af lydkvaliteten er lydkvaliteten ikke helt på niveau med gode, gammeldags cd’er, men for de fleste ører vil det være svært at høre forskel. Der er fire forskellige kvalitetetsindstillinger, og hvis du vælger den laveste for at spare data, så er faldet i kvalitet tydeligt.

Udover Spotifys store musikbibliotek, så kan du også bruge tjenesten til at lytte til podcasts. Udvalget af podcast er dog ret fattigt, og du må fx lede forgæves efter flere af DR’s mest populære programmer, som ellers er tilgængelige på andre platforme.

Det er også lidt skuffende, at Spotify ikke har ment, at det kunne betale sig at oversætte tjenesten til dansk. Den findes på svensk (selvfølgelig) og finsk, men dansk kunne der altså ikke blive plads til.

Du skal have en konto hos Spotify for at kunne lytte til musik fra tjenesten, men du kan faktisk lytte helt gratis, hvis du er villig til at lytte til en reklame i ny og næ. Reklamerne er ikke påtrængende som i kommercielle radiostationer, og hvis du bare har brug for at lytte en gang imellem, er den gratis løsning glimrende.

Når du betaler, slipper du for reklamerne, og du får samtidig adgang til ekstrafunktioner som fx download af musik, så du senere kan lytte til det uden internetforbindelse.


+ Stort udvalg af musik

+ Mulighed for at lytte gratis

– Ikke på dansk

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Spotify er en god streamingtjeneste med et gigantisk musikudvalg. Den gratis udgave er et regulært kup.

Specifikationer

Mærke
Spotify
Funktioner
Musikstreaming
Styresystem
Windows, Android, iOS
Sprog
Svensk, engelsk, finsk og mange andre (men ikke dansk eller norsk)