Pinnacle Studio Ultimate 21

Pinnacle Studio er avanceret videoredigering med utallige muligheder på dansk. Der medfølger en bonuspakke med masser af ekstra effekter.

af #Programmer apps spil #Pinnacle
9.8

Når du starter Pinnacle Studio 21 første gang, er der allerede sat et komplet videoprojekt ind i programmet med effekter, videoklip, overgange og musik. Det betyder, at man hurtigt og nemt får et overblik og en idé om, hvordan programmet fungerer. Ved at trække mine egne klip ned som erstatning for de allerede indsatte, havde jeg i løbet af få minutter en velkomponeret video at arbejde med. Det er godt tænkt.

Pinnacle Studio fås i tre forskellige udgaver til priser fra 300 kroner. Jeg har testet den største pakke, der koster 600 kroner. Det virker helt usandsynligt billigt, når man ser på hvad der følger med: Udover selve programmet får du også en række bonuspakker med musik, videoeffekter og overgange – i alt flere end 3.000 effekter. Man får også et særligt program til at oprette færdige dvd’er og Blu-ray-film, der hedder Pinnacle MyDVD. Med det kan du gemme din færdige film sammen med en flot menu på en skive, der kan afspilles i stuens dvd- eller Blu-ray-afspiller. I Ultimate-pakken er det også muligt at arbejde med de højopløselige 4K-film og 3D-film, hvis du ejer et tv, der kan afspille dem. Men det er tungt materiale. Selv på min kraftige stationære pc med et hurtigt grafikkort, må jeg vænne mig til ventetid, når programmet tygger sig igennem de store klip.

Programmet er på dansk, men det kræver trods sprogforståelsen lidt tid at sætte sig ordentligt ind i. Her er ganske enkelt så mange funktioner, at selvom Pinnacle har gjort det overskueligt med logiske menuer og ikoner, har man en fornemmelse af, at man nok aldrig kommer helt til bunds i programmet. Det betyder også, at her er mange eksotiske funktioner, som jeg ihvertfald nok aldrig kommer til at anvende, men det er fint nok at have muligheden for senere at udforske det ukendte.

Du kan anvende et ubegrænset antal spor, og det gør det nemmere at bevare overblikket, fordi du kan bruge et helt spor til blot en enkelt lyd eller et klip, og så sætte yderligere klip ind på andre spor. Dermed risikerer du ikke at rykke hele din færdige video, hvis du blot fjerner et klip. Hvis du lægger alle dine videoklip på samme spor, rummer programmet dog også en intelligent funktion, der automatisk justerer den resterende video, hvis du fjerner et klip midt i – men det er ikke altid, at man vil have det.

Det er også muligt at arbejde med lydsiden i 5.1-surround, så hvis du har ambitionerne og noget godt råmateriale kan du lave din egen biograffilm med Pinnacle Studio – eller bare lave familiens videoklip om til færdige film, der virkelig kommer til sin ret på en moderne fladskærm i høj opløsning.

Pinnacle Studio 21

Her ses det færdige videoprojekt, som vises når du starter programmet første gang. I bunden ses de forskellige spor med billeder, video, lyd og musik, og oven over vises videovinduet. Du finder effekter og dine importerede klip øverst til venstre.

I min tid med programmet kørte det yderst stabilt, og det lykkedes mig aldrig at komme i tanke om en mulighed jeg savnede i programmet. Her er ganske enkelt alt.

Køb den direkte på producentens hjemmeside her.

+ Masser af medfølgende effekter

+ På dansk

+ Klarer 3D, 4K og surroundlyd

+ Fornuftig pris

 

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Man savner ikke en eneste funktion i Pinnacle Studio Ultimate 21. Selv de nye 4K- og 3D-videoer er det muligt at redigere i dette omfattende videoredigeringsprogram, der dog kan være lidt svært at komme i gang med.

Specifikationer

Mærke
Pinnacle
Funktioner
Videoredigering
Formater
Video: AVCHD, DV, HDV, AVI, MPEG-1/-2/-4, DivX, Flash, 3GP (MPEG-4, H.263), WMV, ikke-krypterede dvd-film, MOV (DV, MPEG-4, H.264), HEVC (H.265), DivX Plus MKV, XAVC, MXF, DVCPRO HD, XAVC S
Styresystem
Windows 7, 8 og Windows 10 - 64 bit anbefales
Sprog
Dansk