Programmet kan oprette et redningsmedie på fx en USB-nøgle, så du kan starte din computer efter et alvorligt systemnedbrud.

Paragon Backup & Restore Community Edition

Paragons gratis backup-program vil kunne dække de flestes behov for sikkerhedskopiering.

af Morten Skeldal Østergaard #Programmer apps spil #Paragon
8.2

Det bliver ganske enkelt ikke meget nemmere at komme i gang med et backup-program end med Paragon Backup & Restore Community Edition. Når du åbner programmet første gang, præsenteres du for et enkelt vindue, hvor du bare skal vælge, hvilken mappe eller drev der skal tages backup af. En pil peger videre mod et ikon, som du skal klikke på for at vælge, hvor sikkerhedskopien skal gemmes. Nu trykker du bare på startknappen, og så begynder programmet at foretage en komplet backup af de filer eller mapper, du har valgt.

Du kan vælge at tage backup af alle drev, et enkelt drev eller af udvalgte mapper og filer. Du kan også afgrænse din backup til kun at medtage musik, video eller dokumenter. Hvis du har fortrolige data, kan du sikre din sikkerhedskopi med et kodeord, så andre ikke kan få adgang til den. Du skal klikke lidt mere rundt for at indstille programmet til at tage incremental backup eller tidsindstille en backup til at foregå på bestemte tidspunkter. Men Paragon Backup er bygget logisk og grafisk enkelt op, så du spilder ikke tiden med at skulle eksperimentere dig frem. Langt de fleste muligheder i programmet er tilgængelige i hovedvinduet, så de kun er et enkelt klik væk. Det eneste øjeblik, hvor vi var i tvivl om, hvad vi skulle gøre, var da vi skulle genoprette filerne fra min sikkerhedskopi. Et kort kig i manualen fik mig heldigvis på rette spor, og når man først ved, hvor restore-funktionen gemmer sig, går genopretningen som en leg.

Paragon Backup & Restore Community Edition kan oprette en rednings-dvd, som du kan starte pc’en fra, hvis du en dag har problemer med den. Du kan både gemme redningsfilerne på en USB-nøgle og som en ISO-fil, der er lige til at brænde på en dvd.

Backup & Restore er egentlig en del af betalingsprogrammet Paragon Hard Disk Manager, som koster over 500 kroner. Det er en samling af værktøjer til at overvåge og sikre harddisken, men hvis du kun har brug for backup, så er Paragon Backup & Restore alt, hvad de fleste har brug for. Det eneste irritationsmoment er, at flere funktioner, som ikke findes i gratisprogrammet, optræder med genveje alligevel. Det er først, når du klikker på dem, at du får besked om, at du ikke har adgang.


+ Gratis

+ Kan oprette redningsmedie

– Ubrugelige genveje

– Ikke på dansk

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Paragons gratis backup-program vil kunne dække de flestes behov for sikkerhedskopiering.

Specifikationer

Mærke
Paragon
Funktioner
Backup
Styresystem
Windows 10
Sprog
Engelsk