258.943 filer udgør en sikkerhedstrussel? Den tror vi ikke på.

SafeErase 14

SafeErase sletter i dybden, så uvedkommende ikke kan gendanne dine slettede filer.

af Henrik Ræder Clausen #Programmer apps spil #O&O
7.4

Formålet med programmet O&O Safe-Erase er at slette dine filer så effektivt, at ingen kan gendanne dem.

Det gør programmet ved at overskrive slettede filer op til 35 gange med tilfældige data. Programmet kan også slette hele computeren, så den er klar til salg uden bekymring om gamle data. Ideen med at overskrive slettede filer så mange gange er, at avancerede laboratorier ellers kan analysere de magnetiske plader i harddisken og finde fine magnetiske spor, der rummer de oprindelige data.

Der er ingen væsentlige udfordringer i at installere O&O SafeErase. Hovedmenuen er veldisponeret, og den integrerer sig i Windows Stifinder, så programmet nemt kan aktiveres på filer eller mapper, som du vil slette effektivt. SafeErase analyserer computeren på et par minutter og meddeler, hvor mange filer der muligvis kan gendannes. Vores testcomputer havde hele 258.943 filer, der ikke var endegyldigt slettet! Og det giver anledning til nogle overvejelser: Er det virkelig nødvendigt at slette så mange filer så grundigt? Og er de mange gratis programmer til formålet ikke effektive nok? Vi sidder tilbage med et indtryk af, at SafeErase prøver at skræmme os til at løse et problem, vi egentlig ikke har.

Overskriver også SSD-drev

SSD-drev er bygget meget anderledes end mekaniske harddiske, og sletning af data foregår også anderledes. Trim-systemet gør det ekstremt svært at gendanne slettede filer fra SSD-drev, og SafeErase gør det næsten umuligt blot ved at overskrive én gang med tilfældige data. Vi prøvede det, og det er effektivt. Men for efterretningstjenester og andre, der har adgang til professionelt udstyr, har SSD-drev en bagdør, som programmer ikke kan omgå. Så hvis du endelig vil skjule dine data for myndighederne, er fysisk ødelæggelse mere effektivt end SafeErase.


+ Sletter data effektivt
+ Forstår SSD-drev
– Overdriver problemerne
– Kan ikke slette SSD-drev i dybden

O&O SafeErase 14 kan købes på O&O’s hjemmeside.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

SafeErase løser et problem, de færreste egentlig har, og som kan klares med gratis programmer.

Specifikationer

Mærke
O&O
Funktioner
Slet filer og harddiske
Styresystem
Windows 7 / 8 / 10
Systemkrav
50 MB diskplads
Sprog
Engelsk