Dankort (app)

Nets nye Dankort app er mindst lige så let at bruge som en almindeligt dankort, men det er som om verden er imod den.

af #Programmer apps spil #Nets
6.8

Den nye Dankort app til iPhone og Android-telefoner er mindst lige så let at bruge som en almindeligt dankort, men det er som om verden er imod den. Allerede fra installationen, når jeg skal fortælle hvilken bank, jeg har, bliver jeg mødt med en besked om, at jeg da vist lige så godt kan hente bankens egen app til samme formål. Der vil jeg nemlig med tiden kunne samle alle mine kort på ét sted. En besked, der siger lidt om, at det sammenhold blandt bankerne, der i sin tid skabte Dankortet ikke længere eksisterer.

Men når man først ignorerer beskeden, er appen let at sætte op, og med NemID bliver dit Dankort hurtigt tilgængelig via appen. Du vælger selv din pinkode  – og nu er du klar til at shoppe.

Mødet med virkeligheden
Desværre går mødet med den virkelige verden ikke helt smertefrit. Den første gang, jeg forsøgte at betale med appen i mit lokale supermarked, kunne jeg fint få telefonen til at komme i kontakt med butikkens systemer, da jeg indlæste med COOP-medlemskort, men så snart jeg skiftede til Dankort-appen var sagen en anden. Man burde blot kunne holde telefonen hen til den elektroniske aflæser, men den søde dame bag kassen fik ingen beskeder på sin skærm, mens jeg febrilsk viftede telefonen over den sorte boks og køen voksede bag mig. Til sidst måtte vi – på kassedamens foranledning – indstille forsøget, og jeg betalte mine varer på mere konventionel vis.

Andet forsøg gik en smule bedre. Efter, hvad der føltes som et par minutters telefon-viften og snak med kassedamen, lykkedes det hende, at trykke på den rigtige knap sådan at, kasseapparatet ville anerkende appens eksistens.

Jeg tror ikke, at det som sådan var appens skyld, at det var så svært at få lov at betale med den, men det må alt andet lige afspejle sig i dens karakter, når det er så svært at få lov til at betale med den.

 

+ Let at sætte op

+ Gratis

– Bankerne anbefaler egne apps

– Svær at få lov at bruge i butikken

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Alt i alt fungerer Nets Dankort-app upåklageligt. Alligevel ender jeg nok med at bruge en af de mange andre tilbud jeg har ved hånden.

Specifikationer

Mærke
Nets
Styresystem
iOS (iPhone) og Android