Mozilla Firefox 58

Efter flere år i skyggen af Chrome er Firefox i den nyeste opdatering tilbage som den hurtigste browser på markedet.

af #Programmer apps spil #Mozilla
9.5

Siden browserens storhedstid i 2010-2011 er det gået gevaldigt ned ad bakke for Firefox. Den tidligere så populære browser var blevet langsom og ressourcetung, men det blev der lavet gevaldigt om på i slutningen af 2017, da den såkaldte Quantum-udgave blev lanceret.

I dag er Firefox et mulehår foran alle andre browsere på indlæsningshastighed af hjemmesider. Du skal med andre ord bruge Firefox, hvis du vil have den hurtigste browser. Under fire sekunder tager det i gennemsnit at besøge en hjemmeside, som du aldrig tidligere har været forbi. Browseren virker desuden kvik selv med over 20 åbne faner, og du kan skifte mellem fanerne på et øjeblik.

Inkognito-funktionen er ligesom hastigheden forbedret med den nyeste udgave. Det private browser-vindue blokerer for en del online-sporing på hjemmesider, uden du dog helt slipper for at afgive informationer om, hvad du klikker på. Du har også kontrol over, hvilke hjemmesider der kan få adgang til dit webkamera, mikrofon og din lokation.

Der er gode muligheder for at personliggøre udseende og funktioner i Firefox, men det overvældende antal funktioner og indstillinger kan forvirre en smule. Menuerne er talrige, og i de første mange timer med browseren må du indstille dig på en del forgæves klik, før du finder netop dén menu, du er på udkig efter.

Indlæsningstid: 3,8 sekunder
Opstart med fem faner: 6 sekunder
HTML5-understøttelse: 495/555 point
Tilføjelsesprogrammer: Over 7.000

+ Hurtig indlæsning af sider
+ Ressourcestyring
– Rodede menuer

Hent Firefox gratis her!

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Efter flere år i skyggen af Chrome er Firefox i den nyeste opdatering tilbage som den hurtigste browser på markedet.

Specifikationer

Mærke
Mozilla