Heimdal PRO

Heimdal er en ny type sikkerhedsprogram, der fokuserer på andre typer trusler, end traditionelle antivirus programmer håndterer.

af #Programmer apps spil #Heimdal
9.3

Heimdal er en ny type sikkerhedsprogram, der fokuserer på andre typer trusler, end traditionelle antivirus programmer håndterer. Dermed er Heimdal en form for overbygning til Windows Defender og andre antivirus programmer, ikke en erstatning for dem.

Installationen er så enkel, som man kan tænke sig: Man starter programmet, indtaster sin licenskode, og så går resten af sig selv. Undervejs opdaterer Heimdal de mest sårbare af computerens programmer. Derfor kan installationen vare 15-30 minutter, alt efter hvad der ellers er installeret.

Efter installationen viser Heimdal en enkel brugerflade med fire faneblade. Den første fane giver et hurtigt overblik over sikkerheden, mens de andre styrer de tre hovedfunktioner: Blokering af kontakt til hackeres servere, beskyttelse mod nye hackerprogrammer, og opdatering af brugerprogrammer.

Blokering af hackernes servere er vigtig for at bremse ’ransomware’ (ondskabsfuld kryptering af dine filer, så du skal betale for at få adgang til dem) og tyveri af personlige oplysninger. Heimdal angiver, at de beskytter mod hele 6 millioner servere, og listen vokser. Jeg var glædeligt overrasket over, at den beskyttelse ikke gav noget målbart hastighedstab.

Opdatering af programmer kan måske lyde banalt, men i dag er de installerede programmer mere sårbare end Windows selv. Derfor opdaterer Heimdal automatisk de mest kritiske programmer, så snart der udkommer en ny version. Det er et stort fremskridt for sikkerheden.

Og ganske imponerende kører alle opdateringer i baggrunden, uden at man som bruger skal tage stilling til noget som helst. For at opdatere de mindre kritiske programmer skal man klikke på en knap for hvert af dem. Her savnede jeg en ”Opdater alle” knap, der sætter alt i gang med ét klik.

Heimdal belaster kun computeren ganske lidt. 16 MB ram er beskedent, og når programmet ikke arbejder med at scanne eller opdatere, er CPU-forbruget meget lavt. Sådan skal det være.

 

Køb direkte på producentens hjemmeside her.

+ Aktiv sikkerhed mod nye trusler

+ Nemt at installere og bruge

+ Fremragende opdateringssystem

+ Minimal belastning af computeren

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Heimdal er en elegant løsning på moderne sikkerhedsproblemer. Det er nemt at bruge, belaster computeren minimalt, og er et fint supplement til traditionelle antivirus programmer.

Specifikationer

Mærke
Heimdal
Styresystem
Windows
Sprog
Dansk