Du kan aktivere Google Assistent undervejs ved at sige "Okay Google" eller trykke på mikrofonikonet.

Google Maps

Google Maps kan det hele: Planlæg ferien hjemmefra, få hurtige trafikopdateringer og naviger til fods, på cykel og i bil

af Morten Skeldal Østergaard #Programmer apps spil #Google
9.6

Google Maps er schweizerkniven indenfor navigationsapps. Udover almindelig “find fra A til B”-navigation til bilkørsel, hjælper Google Maps dig også med særlige ruter ad stier, hvor biler ikke har adgang, hvis du er fodgænger eller cyklist.

Selv om Maps forsøger at gabe over utroligt mange funktioner, er den faktisk ikke dårlig til nogen af dem. Vejvisningen, når du kører bil, er forbilledlig, og app’en er ekstremt hurtig til at opfange forstyrrelser i trafikken og finde en ny og hurtigere rute. Vi kørte Google Maps side om side med flere andre navigations-apps på ture gennem en større by i myldretidstrafikken, og Maps var hurtigst af alle til at opdage, hvis der var opstået kø længere fremme.

Hvis du foretrækker at få et indtryk af landskabet, kan du skifte til satellit-kort, hvor der bliver lagt et luftfoto henover kortgrafikken. Det gør det ofte lidt nemmere at orientere sig og fx finde en stor parkeringsplads eller en særlig bygning.

Du kan sætte bogmærker i interessante steder, og Maps taler sammen andre Google-apps, så du fx kan se, hvor dine kontakter fra Gmail bor henne –  forudsat selvfølgelig at du har tilføjet deres adresse.

Maps er god til at trække på brugernes egne bidrag, og du kan blandt andet se anmeldelser af seværdigheder og restauranter på kortet. For det ikke skal være løgn, viser app’en også, hvornår der er mest travlt i butikker – og du kan også undersøge på hvilket tidspunkt, der er mindst trafik på vejen derhen.

Der er et fint samspil mellem app’en og Google Maps i din internetbrowser på pc’en. Du kan planlægge din rute og forberede dig godt hjemmefra ved pc’ens store skærm. Så kan du fx sætte bogmærke ved alle de spændende steder, inden du tager på ferie, eller måske “besøge” destinationen på forhånd takket være Googles imponerende Street View-projekt, hvor en stor del af verdens veje er blevet fotograferet.

Den største mangel i Google Maps er evnen til at hente et helt lands kortoplysninger ned på telefonen på forhånd. Du kan markere et kortudsnit og gemme det, men funktionen virker ikke optimalt til navigation, så for at få fuldt udbytte af Maps skal du have internetadgang undervejs på turen.


+ Finder hurtigt alternative ruter

+ Funktioner til cyklister og fodgængere

+ Gratis

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Google Maps kan det hele: Planlæg ferien hjemmefra, få hurtige trafikopdateringer og naviger til fods, på cykel og i bil

Specifikationer

Mærke
Google
Funktioner
GPS-navigation
Styresystem
iOS, Android, pc
Sprog
Dansk