De forskellige notetyper vises side om side på Keeps “opslagstavle”.

Google Keep

Google Keep er en enkel løsning til at tage noter på pc, telefon og tablet.

af Morten Skeldal Østergaard #Programmer apps spil #Google
8.0

Google Keep er Googles gratis noteredskab. Det er måske ikke det mest avancerede noteværktøj, der findes. Til gengæld er det meget nemt at finde rundt i.

Dine noter gemmes som en slags små post-it-sedler på en opslagstavle. Du kan trække rundt på noterne, som du har lyst til og fastgøre de vigtigste i toppen af “tavlen”. Du kan nemt dele en note med andre, så I fx er fælles om at tilføje og slette varer på en indkøbsseddel.

Du kan hente en lille browserudvidelse til Google Chrome. Så dukker der en lille knap op i browserens redskabslinje. Ved at trykke på den gemmer du et link til den aktuelle hjemmeside eventuelt ledsaget af en lille note. Det er ikke helt så avanceret som i konkurrenten Evernote, hvor du kan gemme indhold fra hjemmesiden, men det er trods alt mere anvendeligt, end blot at gemme et bogmærke af siden. Du skal i øvrigt være opmærksom på, at Google af en eller anden grund ikke har indbygget en nem metode til at printe fra Google Keep. Du er nødt til først at kopiere og indsætte indholdet til et andet program først.

Keep er integreret med Googles andre tjenester, så du fx kan flytte din note over i Google Drev. Ved et tryk på en knap under noten forvandles den til et Docs-dokument og dukker op i Google Drev, hvor du kan arbejde videre med den.

Google Keeps app til Android og iOS er den mest brugervenlige, vi har prøvet. Dine noter er allesammen tilgængelige fra app’ens hovedskærm. Her kan du ligesom i browseren rykke rundt på dem, ændre farver, redigere og slette. Hvis du har en Android-telefon eller -tablet kan du lægge dine Keep-noter i en widget direkt på telefonens startskærm. Så kan du hele tiden se noterne uden at skulle åbne for app’en først.

I både app og widget er der hurtige genveje til at oprette nye noter. Du vælger med det samme, hvilken type note, det skal være. Det kan fx være en huskeseddel med små bokse, hvor du kan krydse af, efterhånden som varerne er i kurven. Du kan også gemme et lydklip, tage et billede eller skrive eller tegne med fingeren på skærmen. Det er hurtigt at oprette noter, og de gemmes automatisk. Synkroniseringen går lige så hurtigt som i Googles andre tjenester, så når du har oprettet en note på telefonen er den næste øjeblikkeligt tilgængelig i internet-udgaven af Keep.

Du kan indstille dine noter med tidsindstillede påmindelser, så du får besked på din telefon eller via en notifikation i Windows på det angivne tidspunkt.


+ Meget brugervenlig

+ Nemt at tage noter på telefonen

– Ikke så mange funktioner

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Google Keep er en enkel løsning til at tage noter på pc, telefon og tablet.

Specifikationer

Mærke
Google