Du skal bare tilføje dine mapper til programmet, så bliver de automatisk synkronisteret.

Google Drev

Googles backup-tjeneste på nettet er god, hvis du bare vil have en sikkerhedskopi af din telefon og nogle få mapper på computeren.

af Morten Skeldal Østergaard #Programmer apps spil #Google
8.8

Det er svært at finde et bedre værktøj til små og enkle backup-opgaver end Google Drev. Googles online-lagertjeneste er gratis, hvis du kan holde dig under 15 gigabytes, og du kan oven i købet både tage backup af din pc og din telefon.

For at tage backup af din Windows-pc til Google Drev, skal du hente det tilhørende program. Det tager kun et par minutter at indstille programmet, som så begynder at synkronisere dine udvalgte mapper på computeren med Googles servere på nettet.

Den indledende synkronisering går lidt langsomt, men den kan køre i bagrunden, mens du laver andre ting på computeren. Når først synkroniseringen er på plads, sørger Backup og synkronisering løbende for, at mapperne på nettet afspejler indholdet af de tilsvarende mapper på din harddisk.

Du kan endda synkronisere fra flere computere, så det hele bliver samlet på Google Drev.

Du har adgang til indholdet fra Google Drev via Stifinder i Windows, hvor du kan hoppe rundt i de sikkerhedskopierede mapper, som om de lå på din egen computer. I virkeligheden er det blot genveje til de rigtige filer på nettet, du kan se. Når du dobbeltklikker på en fil, bliver dens indhold hentet til din computer, så Windows kan åbne den. Det er ret smart, fordi du så kan have adgang til hundredevis af gigabytes, uden at det optager en masse plads på din egen computer.

Du kan også se dine filer ved at logge på Google Drev i din internetbrowser. På den måde kan du se dine filer, uanset hvor du er, og tjenesten kan også åbne mange almindelige filtyper som Word,  Excel og forskellige billedformater direkte i din browser.

Hvis du vil tage backup af din iPhone eller Android-telefon, skal du hente den gratis app, Google One. Den sikkerhedskopierer blandt andet dine beskeder og kontakter, og det er nemt at finde rundt i app’en, der er bygget op på samme måde som Googles backup-program til Windows.

Lagerpladsen til backup af telefon og pc er knyttet til din Google-konto, så de 15 gigabytes gratis plads skal deles mellem blandt andet Google Drev, Gmail og Google Fotos. Det siger sig selv, at man hurtigt kan løbe tør for plads, hvis man fx er glad for at optage video med telefonen eller modtager mange vedhæftede filer i Gmail. Hvis pladsen bliver for trang, står Google klar til at sælge dig mere. Du kan fx købe 200 gigabytes for 250 kroner om året, men løsningen, hvor du får mest plads for pengene, er tilbuddet om 2 terabytes for 799 kroner om året.


+ Nemt at finde rundt i

+ Både backup af pc og telefon

– Kun basal synkronisering


Den angivne pris er for 200 gigabytes plads til din Google-konto i et år.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Googles backup-tjeneste på nettet er god, hvis du bare vil have en sikkerhedskopi af din telefon og nogle få mapper på computeren.

Specifikationer

Mærke
Google
Funktioner
Online-backup
Styresystem
Windows, Android, iOS, web
Sprog
Dansk