F-Secure SAFE

F-Secure SAFE er effektiv uden at bruge mange ressourcer på pc’en. Et godt og meget sikkert valg, hvis du vil have et godt antivirusprogram uden en masse ekstrafunktioner.

af Anders Daugaard #Programmer apps spil #F-Secure
8.9

F-Secure SAFE holder de fornemme takter, som vi kender dem fra de seneste udgaver af sikkerhedspakken fra det finske firma.

F-Secure lancerede sit første antivirusprogram i 1994 og har siden opnået et ry som en af de allerbedste udviklere af sikkerhedsprogrammer. Prisen er i den høje ende i betragtning af det antal funktioner, som programmet indeholder. Det koster 495 kr. for en 1-årig licens til 3 enheder, men du kan starte med en gratis prøveperiode på 30 dage.

F-Secure SAFE indeholder de nødvendige funktioner, der giver dig internetsikkerhed, bankbeskyttelse og forældrekontrol. Men det er altså ikke her, du finder en masse ekstra funktioner som VPN til privat browsing, adgangskodestyring og pc-optimering.

Hovedmenuen er overskuelig med knapper til de vigtigste funktioner og beskeder om seneste hændelser og tips til, hvordan du kan forbedre sikkerheden på din pc. Det er nemt at justere graden af sikkerhed og planlægge faste scanninger.

Sikkerhedsprogrammets evne til at beskytte mod malware (virus, orme og trojanske heste m.m.) er en anelse bedre end gennemsnittet for antivirusprogrammer. Det var dog ikke alle nye malware-angreb, som blev opdaget af F-Secure SAFE under vores test.

F-Secure SAFE udløste blot en enkelt falsk advarsel under testen, hvor mere end 1,5 millioner filer blev scannet. En falsk advarsel er, når et sikkerhedsprogram giver dig notifikation om en trussel fra et program, der faktisk ikke udgør nogen sikkerhedsrisiko på din computer.

Vi oplevede ingen blokeringer fra F-Secure SAFE af funktioner eller operationer fra test-pc’ens harmløse programmer. Det er et meget flot resultat.

F-Secure SAFE installeres nemt, og programmets indvirkning på pc’ens ressourcer er minimal, når du fx besøger hjemmesider, starter andre programmer og installerer ny software. Kun ved kopiering af filer enten lokalt på pc’en eller over et netværk, påvirkes hastigheden en anelse mere negativt sammenlignet med tilsvarende sikkerhedsprogrammer.

Vi testede F-Secure SAFE i samarbejde med det uafhængige, tyske sikkerhedsfirma AV-Test.


+ Effektivt værn mod sikkerhedstrusler

+ Påvirker kun i lille grad pc’ens ydelse

– Ingen ekstra funktioner som fx VPN og adgangskodestyring


Den angivne pris er for et års licens til 3 enheder.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

F-Secure SAFE er effektiv uden at bruge mange ressourcer på pc’en. Et godt og meget sikkert valg, hvis du vil have et godt antivirusprogram uden en masse ekstrafunktioner.

Specifikationer

Mærke
F-Secure
Funktioner
Sikkerhed
Styresystem
Windows 7, 8, 10 og 11
Sprog
Dansk