Der er ikke så mange funktioner, så app'en er meget overskuelig.

F-Secure SAFE (Android)

F-Secure SAFE har nogle problemer, når man skal registrere sig, men app'en er en effektiv virusbekæmper.

af Morten Skeldal Østergaard #Programmer apps spil #F-Secure
6.2

F-Secure SAFE er en målrettet antivirus-app, der ikke kan ret meget andet end at holde din telefon fri for virus. Det gør den så til gengæld også godt.

Vi testede SAFE i samarbejde med det tyske sikkerhedsfirma AV-Test, og SAFE-app’en fangede 100 procent af de virusser, den blev udsat for. Der var dog en enkelt falsk advarsel ved scanning af en ellers sikker app under testen.

Du får ikke så mange funktioner i SAFE udover antivirus. Hvis du har brug for andre funktioner, må du en tur i Google Play for at hente flere apps. F-Secure udbyder nemlig en hel vifte af sikkerheds-apps som fx en VPN-app til at skabe sikker forbindelse til internettet og en app til beskyttelse mod identitetstyveri. For at bruge fx VPN-app’en skal du have et særskilt abonnement til den.

Vi forsøgte at oprette os som kunder i SAFE, for det er krav for at komme i gang med at bruge app’en. Vi kunne ikke gennemføre oprettelsesprocessen på to telefoner fra henholdsvis Huawei og Xiaomi. F-Secures app bad os om adgang til forskellige dele af telefonen, men ligegyldig hvad vi gjorde, gik processen i stå. Til sidst måtte vi give op og installere Safe på en Sony-telefon, hvor der ingen problemer var med selve app’en.

Vi kom nemt i gang med en måneds gratis prøveabonnement, men da vi ville betale for at forlænge perioden fik vi besked om, at der ikke var nogen tilgængelige abonnementsmuligheder. Det virker, som om app’en trænger til en fejlfindingsmisson i det finske antivirusfirma.

Det lykkedes os aldrig at oprette et separat abonnement til telefonen, men du kan også vælge at abonnere på F-Secure SAFE som en del af en større sikkerhedspakke fra F-Secure. Pakken til tre enheder – hvor der er frit valg mellem telefon, pc og tablet – koster 450 kroner om året.

 


+ Fangede alle virusser

– Problematisk oprettelse

– En falsk advarsel


Prisen er for et års abonnement til tre enheder (pc, tablet eller telefon).

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

F-Secure SAFE har nogle problemer, når man skal registrere sig, men app'en er en effektiv virusbekæmper.

Specifikationer

Mærke
F-Secure
Funktioner
Antivirus
Styresystem
Android
Sprog
Dansk og andre nordiske sprog