Test af Ashampoo Uninstaller - et program til at rydde op i computerens programmer

Ashampoo Uninstaller 8

Et program til at fjerne overflødige programmer, browserudvidelser og andre filer.

af Henrik Ræder Clausen #Programmer apps spil #Ashampoo
9.4

Ashampoo Uninstaller 8 rydder op i de mange programmer, der har tendens til at blive installeret, afprøvet og glemt. Det kan også deaktivere Windows-funktioner og rydde op i midlertidige filer, cookies mv. Desuden overvåger Uninstaller 8 også alle nye installationer, så man kan afprøve programmer og med sikkerhed få dem fjernet helt.

Efter en ganske enkel installation præsenterer Uninstaller 8 en hovedskærm med oplysninger om installerede programmer, browserudvidelser og Windows-funktioner. Et klik på en kategori fører til en liste over programmer / funktioner, der kan fjernes, sorteret efter navn, dato, diskforbrug eller brugervurderinger. Det er overskueligt og nemt at bruge.

Svær proces, godt resultat

Når du har valgt en stribe programmer at fjerne, klikker du på ’Uninstall’, og så går processen i gang. Uninstaller prøver først at fjerne programmerne automatisk, og undervejs bliver der rig lejlighed til at nyde den mangfoldighed af installationsprogrammer, der findes. Og efter forsøget på automatisk afinstallation tager Uninstaller en ekstra omgang oprydning.

Det er ikke nogen nem opgave, og på vores testcomputer oplevede vi et par gange, at Uninstaller gik i stå og måtte genstartes. Her savner vi muligheder for at springe programmer over, og især for at programmet kan forsætte, hvor det slap, hvis det bliver afbrudt. Men resultatet efter at have fjernet over 100 programmer var godt: 17 GB mere diskplads, og en mærkbart hurtigere opstart.

Som en bonus har Uninstaller otte funktioner til at rydde op i midlertidige filer, cookies og overflødige start-programmer. Uanset at det ikke er så avanceret som i egentlige systemoprydningsprogrammer er det en nem måde at få ram på de fleste af den slags problemer, og få det meste af den spildte diskplads tilbage.


+ Giver godt overblik
+ Fjerner meget i en handling
+ Fjerner browserudvidelser
+ Fine ekstraværktøjer
– Mangler et par indlysende funktioner


Ashampoo Uninstaller 8 købes online her:

https://www.ashampoo.com

 

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Hvis du bruger mange programmer, er Ashampoo Uninstaller 8 et effektivt og velkomment program til at rydde op i dem.

Specifikationer

Mærke
Ashampoo
Funktioner
Afinstallation, oprydning
Styresystem
Windows 7 / 8 / 10
Systemkrav
50 MB diskplads
Sprog
Norsk / svensk / finsk / engelsk