Programmet viser en praktisk liste over alle dine handlinger, så du hurtigt kan fortryde, hvis du får lavet en fejl.

Shotcut

Shotcut er et godt redigeringsprogram, men der findes mere brugervenlige alternativer.

af Morten Skeldal Østergaard #Programmer apps spil #Andre
8.0

Shotcut er et gratis open source-program. Du får simpelthen et fuldblods videoredigeringsprogram kvit og frit – og det kan være svært at forstå, for det bugner bare af funktioner med professionelt tilsnit.

Du kan bruge Shotcut som det er, men du kan også flytte rundt på programmets elementer og fx trække tidslinjen, hvor du ser alle dine klip, op i toppen af skærmen eller helt ud af arbejdsvinduet.

Der er et imponerende udvalg af overgange og indstillinger. Det er nemt at ændre fx farvemætning eller kontrast i dine klip, mens du sidder og sætter dem sammen til en film. Du vælger bare et klip og plukker de filtre, du vil bruge til at ændre på lyd eller billede. Du kan også udvælge nogle personlige favoritter, så de altid er lige ved hånden.

Som nybegynder i Shotcut sætter man hurtigt pris på, at der i højre side af arbejdsvinduet gemmes en liste over alle de handlinger, man foretager sig i programmet. Så kan du lynhurtigt hoppe tilbage i redigeringsarbejdet, hvis du kommer til at lave en brøler undervejs.

Du kan eksportere din film i Ultra HD, når du er færdig. Faktisk er der stor set ingen begrænsninger i, hvordan du eksporterer. Du kan bruge de forindstillede eksportmuligheder til fx YouTube-videoer, som dog ikke kan uploades direkte, og du kan også selv vælge indstillinger. Jeg forsøgte for sjov at gemme et klip i en opløsning på fire gange Ultra HD. Det satte min test-pc på overarbejde, og eksporteringen gik i stå på én procent, men der kom ingen forudgående advarsel fra Shotcut. Hvis du holder dig til forindstillingerne, er der dog ingen problemer. Shotcut er endda oversat til dansk. Der er nogle småfejl i oversættelserne, men det går heldigvis ikke ud over forståelsen.


+ Fleksibelt arbejdsvindue

+ På dansk

– Lidt uoverskueligt


Kan hentes gratis her:

www.komputer.dk/0319

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Shotcut er et godt redigeringsprogram, men der findes mere brugervenlige alternativer.

Specifikationer

Mærke
Andre
Funktioner
Videoredigering
Styresystem
Windows 7, 8 og 10
Sprog
Dansk