HitFilm Express er lidt for ivrig med at sælge sine ekstrafunktioner.

HitFilm Express

HitFilm Express er lidt for ivrig med at sælge sine ekstrafunktioner.

af Morten Skeldal Østergaard #Programmer apps spil #Andre
7.4

HitFilm Express er en neddroslet udgave af betalingsprogrammet HitFilm Express Pro. Det kan man godt mærke hist og pist, for programmet forsøger at sælge dig ekstrafunktioner. Der er fx et stort udvalg af filtre og effekter, som du kan investere i, hvis du ikke har nok i gratisprogrammet.

Faktisk er der mere end rigeligt at give sig i kast med i HitFilm Express. Det er et program, der egner sig bedst til dem, der gerne vil lægge forskellige former for special effects på deres film. I stedet for en enkel og overskuelig tidslinje med dine klip i kronologisk rækkefølge får du separate tidslinjer til fx special effects og animationer – og så kan man altså nemt komme til at miste overblikket.

Du kan hele tiden se de foreløbige resultater af dine anstrengelser i et lille afspilningsvindue. Min lidt middelmådige test-pc satte pris på, at der var flere forskellige metoder til at sætte belastningen af computeren ned ved afspilning af filmen – fx ved at sætte opløsningen ned.

Selv om salgsskiltene fylder meget i listen af effekter, er der stadig en del effekter, der er gratis. Det var fx nemt at få min film til at se gammel og ridset ud ved at lægge et par filtre hen over. Mange af de effekter, som du skal betale for, kan du dog få gratis i andre programmer. Der er fx ingen grund til at spilde penge på effekten picture-in-picture, hvor en film vises inde i en anden.

Effekt-vinduet deler plads med flere andre vinduer, så du er nødt til at bladre mellem dem ved hjælp af nogle faneblade. Her er det helt klart en fordel at have en stor skærm
eller måske endda to skærme.
Du kan nemlig trække de enkelte funktioner ud, så de får hvert deres selvstændige vindue.

Når du vil eksportere din film, skal du hoppe over i en særskilt menu. Her får du et overskueligt udvalg af muligheder for at gemme din film, for der er oprettet forindstillinger til fx YouTube og Facebook.


+ God til effekter

+ Kører fint på gennemsnits-pc

– Nogle funktioner koster penge


Kan hentes gratis her:

www.komputer.dk/0319

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

HitFilm Express er lidt for ivrig med at sælge sine ekstrafunktioner.

Specifikationer

Mærke
Andre
Funktioner
Videoredigering
Styresystem
Windows 7, 8 og 10
Sprog
Engelsk