Evernotes Web Clipper forvandler indhold fra hjemmesider til dine personlige noter.

Evernote

Gratisversionen af Evernote er blevet beskåret, men det er stadig et af de bedste noteredskaber.

af Morten Skeldal Østergaard #Programmer apps spil #Andre
8.5

Evernote har længe været en af de bedste notetjenester. I begyndelsen var de fleste funktioner gratis, men der skal jo penge i kassen, og i dag må du betale for at bruge Evernote på mere end to enheder. Det koster 49 kroner om måneden at bruge Premium-udgaven af Evernote.

Med Premium øges loftet for upload per måned fra 60 megabytes i gratisudgaven til 10 gigabytes, og den maksimale notestørrelse ændres fra 25 til 200 megabytes. Desuden fjernes begrænsningen på antal enheder, du bruger Evernote på, så du ikke længere er begrænset til to.

Der er nu ikke noget i vejen for at bruge den gratis udgave, hvis du kan nøjes med fx at bruge Evernote på én telefon og én pc. Du får stadig en god notetjeneste, der er meget overskuelig at bruge.

På computeren deler Evernote skærmen i tre kolonner. Den første er dine notesbøger eller mapper. Den næste viser noterne i den aktuelle notesbog, og den tredje og største viser indholdet i den note, du vælger.

En af de mest vellykkede funktioner i Evernote er Web Clipper. Det er en udvidelse, som du kan hente til de mest udbredte internet-browsere. Med Web Clipper kan du sakse indhold fra en hjemmeside. Du bestemmer selv, om du vil gemme hele siden, eller bare den rå tekst fra fx en avisartikel.

Du kan hente Evernote til Windows i Windows Store, men programmet er lidt skrabet, så du kan lige så godt bruge Evernote i din browser, hvis du ikke har brug for at have adgang til dine notater, når du ikke er på nettet.

Selv om gratisversionen af Evernote er blevet voldsomt beskåret i de seneste år, så er det stadig en meget vellykket notetjeneste, du får adgang til kvit og frit. Du kan i øvrigt installere Evernote på din telefon og tablet og så bruge browser-versionen på din pc for at omgå begrænsningen på antallet af enheder. Og loftet over hvor meget, du kan uploade om måneden, er det kun de mest energiske brugere, der kommer til at mærke.


+ Mange funktioner

+ Udklipper hjemmesider

– Begrænset gratisudgave

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Gratisversionen af Evernote er blevet beskåret, men det er stadig et af de bedste noteredskaber.

Specifikationer

Mærke
Andre
Styresystem
iOS, Android, web, Windows
Sprog
Dansk