Du kan styre app'ens indstillinger fra Systembakken.

ErgonomicScrollApplication

En lille ekstrafunktion til Windows, der kan være en hjælp til folk, der fx lider af slidgigt.

af Morten Skeldal Østergaard #Programmer apps spil #Andre
8.3

Windows har mange funktioner, der kan hjælpe folk med særlige behov. Rullehjullet på musen er sjovt nok lidt overset i den forbindelse, men det råder Windows-app’en ErgonomicScrollApplication bod på. Den kan være en hjælp til dig, der har gigt i fingrene, men den kan også gøre det nemmere at bruge musehjulet for alle os andre.

Du henter  ErgonomicScrollApplication i Microsoft Store i Windows, hvor du skal have tilknyttet et betalingskort for at betale for den.

Den lille app med det lange navn har sådan set kun én funktion: Den gør det muligt at rulle/scrolle ned gennem fx en hjemmeside uden at skulle rulle mere end højest nødvendigt på musehjulet.

Når du fx ruller nedad på hjulet, så låser app’en retningen fast, så siden forsætter med at scrolle nedad – også selv du nu ruller op på musen. Det betyder, at du kan rulle ned gennem en lang hjemmeside ved blot at vippe rullehjulet et enkelt trin frem og tilbage. På den måde slipper du for igen og igen at skulle bevæge pegefingeren ud i ubehagelige yderpositioner.

Det kræver lidt tilvænning, at sider scroller i den samme retning uanset, om du ruller op eller ned, mens hvis du bruger funktionen hele tiden, så ender det med at føles naturligt.

Hvis vi skulle ønske os noget i ErgonomicScrollApplication, så var nok en lavere pris. Prisen virker lidt voldsom for en lillebitte ekstrafunktion til Windows.


+ Mindre arbejde til pegefingeren

+ Nem at bruge

– Høj pris for en enkelt funktion

– Ikke på dansk

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

En lille ekstrafunktion til Windows, der kan være en hjælp til folk, der fx lider af slidgigt.

Specifikationer

Mærke
Andre
Funktioner
Redskab til musehjulet
Styresystem
Windows 10
Sprog
Engelsk