Der er gode muligheder for at rette op på farverne i dine optagelser, så din film bliver mere ensartet.

Da Vinci Resolve

Da Vinci Resolve leverer et væld af gode funktioner i en brugervenlig indpakning.

af Morten Skeldal Østergaard #Programmer apps spil #Andre
9.2

Det er svært at gøre et videoredigeringsprogram brugervenligt. Hvis det skal rumme funktioner, der dækker bare de mest basale behov, er der nødt til at være plads til et væld af muligheder – og de skal præsenteres overskueligt. Da Vinci Resolve er et program, der klarer dén opgave noget nær så godt, som det kan lade sig gøre.

Du bliver taget i hånden første gang, du åbner programmet. Da Vinci Resolve tjekker din computer for at fintune programmet inden opstart. Herefter får du et par korte spørgsmål om dit projekt, og så er du i gang.

Det er nemt at hente dine videoklip ind i programmet. Alt styres ved hjælp af en meget intuitiv brugergrænseflade. Funktionerne lå, lige hvor jeg forventede, og gjorde, hvad de skulle, når jeg klikkede på dem. Det lykkedes mig faktisk at klippe min lille film færdig uden at være nødt til at søge hjælp på programmets hjemmeside eller i instruktionsvideoer på YouTube.

Det hjælper på overskueligheden, at programmets talrige funktioner er fordelt på seks arbejdsområder, som du skifter mellem ved at klikke på ikoner i bunden af skærmen. Her kan du fx skifte mellem import af klip, selve klipningen, lydredigeringen og eksport af din færdige film.

Det er nemt at rette op på blandt andet lys og farver i de forskellige klip, så din film får et ensartet udtryk. Du kan endda også peppe dine optagelser op med forskellige effekter, som fx kunstigt solskin i linsen – det, der også kaldes “lens flare”.

Du skal bare være opmærksom på, at Da Vinci Resolve generelt kræver en del af computerens hardware. Min test-pc blev meget sløv og opdaterede skærmen hakkende, mens programmet lagde nogle grafiske effekter på mine videooptagelser. Eksporten af det færdige videoprojekt tager også forholdsvis lang tid, men det er til at tilgive, når selve redigeringen er nemmere end med konkurrerende gratisprogrammer.


+ Intuitiv brugergrænseflade

+ Gode effekter

– Kræver meget af pc’en


Hent programmet her:

www.komputer.dk/0319

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Da Vinci Resolve leverer et væld af gode funktioner i en brugervenlig indpakning.

Specifikationer

Mærke
Andre