da Vinci Junior 2.0 Mix har et display. Menusystemet er udmærket, men vi savner at kunne oprette forbindelse til trådløs-print direkte i displayet.

XYZ da Vinci Junior 2.0 Mix

XYZ da Vinci Junior 2.0 Mix leverer fine flerfarvede 3D-print, når du først har fået den samlet.

af Christian Slot #Printer #XYZ Printing
8.6

XYZ Da Vinci Junior 2.0 Mix er en 3D-printer fra XYZ, der leverer ganske fine 3D-print, når du altså først har fået den samlet og installeret.

Jeg testede 3D-printeren intensivt i tre dage og fik med succes printet cirka 10 produkter. Blandt andet en iPad-holder, en dørstopper, æggebægre og måleskeer til køkkenet. Så er værtsgaverne reddet for en tid.

Elendig manual
Men inden du kommer i gang med at 3D-printe, så skal Da Vinci Junior 2.0 Mix samles. Og her opstår de første problemer.

Billederne i manualen, der burde indeholde en klar trin-for-trin-guide, er elendige. Havde jeg ikke haft en kollega, der havde samlet en XYZ 3D-printer tidligere, havde jeg muligvis givet op halvvejs. Hvorfor XYZ ikke erstatter modelbillederne med enkel grafik, er mig en gåde.

Det medfølgende program, XYZware, er for det meste udmærket. Det er stabilt, og nok kan du hurtigt importere designs downloadet fra XYZ egen database. Men jeg manglede forklaringer på, hvad de forskellige valgmuligheder i printerprogrammet betyder – eksempelvis ”brim”, ”raft” og ”support”. Det måtte jeg google mig til.

Enkelte skønhedspletter
Jeg lavede en lang række forsøg, hvor jeg printede både små, store, enkelt- og mangefarvede figurer med PLA-filament, der er råmaterialet – 3D-printerens blæk – der til sidst ender som figurer.

De fleste af mine print afsluttede med et vellykket produkt, hvor selv detaljer på små figurer stod skarpt.

Mixer Mode, der lader dig blande farverne på en figur, skaber gode resultater, men det er lidt ærgerligt, at man ikke kan se en eksempelvisning på slutproduktets farver, når man printer i Mixer Mode.

Et par gange skete det, at printet efter to minutter var ødelagt, fordi printeren bare skubbede produktet rundt på pladen som en fejekost, der flytter snavs. Det skal retfærdigvis siges, at det kan skyldes et dårligt design.

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

En ganske habil 3D-printer. Men regn ikke med, at du kan samle den uden at konsultere Google.

Specifikationer

Mærke
XYZ Printing
Type
3D-printer
Farve eller S/H
2 farver
Mål
42 x 43 x 38 cm
Andet
Max printstørrelse: 15 x 15 x 15 cm, bruger PLA-filament, WiFi-print, vejer 17 kg