HP Tango X er kompakt, hurtig og nem at betjene

HP Tango X

Kompakt blækprinter til hjemmebrug

af Henrik Ræder Clausen #Printer #Hewlett Packard (HP)
8.6

Det første indtryk af HP Tango X er: ”Den ligner jo slet ikke en printer!” Den hvide kasse med afrundede hjørner har ingen knapper, ingen synlige lamper, og ingen tilslutninger bortset fra et strømkabel. Og så medfølger der minsandten også et kraftigt stofomslag, der kan skjule printeren endnu mere.

Opsætningen sker via en mobil-app, der opretter den første kontakt til printeren. Derefter skal du blot indtaste adgangskoden til dit trådløse netværk, og så meldes printeren klar til brug. Det er dog en sandhed med modifikationer, for der skal lige monteres blækpatroner og ilægges noget papir, før den faktisk er klar. Det er ikke svært, men HP burde sørge for at have disse trin med i guiden.

Selv om HP Tango også fungerer som en almindelig Windows-printer, er hovedtanken klart, at den skal bruges fra mobile enheder. Den tilhørende app, HP Smart, viser printerens tilstand og giver adgang til at udskrive fotos og dokumenter og styre de vigtigste indstillinger. Meget naturligt er der også delingsfunktioner til andre apps, så de kan bruge printeren. Det er muligt at printe, mens du er hjemmefra, hvis du har brug for det.

Og udskrifterne er gode. Detaljerne står præcist og skarpt, tynde linjer og negativ tekst er i orden, og farvenuancer helt ned til to procents dækning er synlige. Fotos står flot med fine overgange og høj opløsning. Egentlig lidt for flot, for farverne har lige lidt mere end neutral mætning. Men flot er det.

Hastigheden er i orden uden at sætte nye rekorder. A4-sider med fotos tager 20-30 sekunder stykket, mens tekstsider med enkelte farveelementer leveres med seks sider i minuttet. Rent sort klarer printeren på under seks sekunder per side, altså over 10 sider i minuttet. Fotos på 10 x 15 cm fotopapir tager omkring 80 sekunder, lidt afhængigt af billedernes filstørrelse.

Printerens app har også en scannerfunktion, så du kan fotografere dokumenter direkte til udskrift. Det lyder smart og er nemt at bruge – men det er svært at få styr på lyset, og selv under de bedst tænkelige forhold giver et mobilkamera ikke en kvalitet, der blot nærmer sig en rigtig scanner. Det kan bruges i en snæver vending, men er ikke godt nok til seriøst arbejde.

Køb dit blæk på abonnement

En særlig mulighed ved HP Tango er, at du kan abonnere på blæk til den. Ved at betale et fast beløb om måneden kommer der automatisk nye blækpatroner med posten, når de gamle er ved at løbe tør.

Priserne er bestemt efter det antal sider, du skriver ud – og som en bonus er det gratis at udskrive fotos fra HP’s egen app til telefonen. Har du overblik over dit månedlige forbrug, er det en fornuftig service.


+ Meget diskret
+ Nem opsætning
+ God udskriftskvalitet
+ Praktisk blækabonnement
– Scannerfunktionen skuffer


Du finder nærmeste forhandler her: HP.dk

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

HP Tango X er en diskret og brugervenlig printer med god udskriftskvalitet og nem styring. Den passer godt til hjemlige miljøer.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Type
Blækprinter
Farve eller S/H
Farve
Papirstørrelse
A4, fotopapir
Opløsning printer
4800 x 1200 dpi
Opløsning scanner
-
Antal blækpatroner
2
Tonerkapacitet
600/400 sider (S/H / farve)
Tilslutninger
WiFi
Netværk
WiFi 4
Mål
38.9 x 24.6 x 9.1 cm (b x d x h)
Papirskuffe
50 ark
Andet
Stofomslag
Print af A4-foto
30 sekunder
Print af 10 x 15 cm foto
80 sekunder
Farvesider pr. minut
6
S/H sider pr. minut
10