HP Sprocket Studio

Transportabel printer med sjove funktioner, men billedkvaliteten kunne være bedre.

af Morten Skeldal Østergaard #Printer #Hewlett Packard (HP)
7.4

Små transportable printere er populære for tiden. Især unge mennesker ser ud til at være glade for muligheden for at skrive billeder ud fra deres telefon, så snart de har taget dem.

HP Sprocket Studio er en af bedste af de små printere, vi har afprøvet. Den udskriver fotos fra iPad/iPhone eller Android ved hjælp af den særlige Sprocket-app. Du kan også printe fra en pc via Bluetooth, men printeren er primært beregnet til at blive brugt med smartphone-app’en.

Det tager kun et kort øjeblik for Sprocket-app’en at finde printeren ved hjælp af Bluetooth, og så er du sådan set klar til at udskrive dine fotos fra telefonen.

Du kan redigere dine billeder direkte i app’en, inden du printer dem ud. Her kan du fx indsætte clipart som festhatte eller små tekster på dine billeder. Det er nemt og sjovt at peppe billederne lidt op ved at trække rundt med elementerne og gøre dem større eller mindre ved lave de velkendte knibemanøvrer med fingrene.

Når billedet er, som du vil have det, skal du bare trykke på den centrale udskriftsknap. Udskriften går igang nogle få sekunder senere og tager 1-2 minutter. Det er en sjov proces at følge med i, for printeren trækker papiret frem og tilbage og lægger én farve på ad gangen. Langsomt træder motivet frem på papiret, indtil alle farvelagene er færdige.

Billederne er 10 x 15 cm – hverken mere eller mindre. Men papiret er faktisk lidt længere. Der er en hvid kant i begge ender af de aflange papir, men du skal bare rive kanterne af langs en perforeret linje, så har du dit færdige billede mellem hænderne.

Vi plejer at sammenligne udskrifter fra nye printere med referenceudskrifter fra nogle af de bedste fotoprintere, vi har testet, men det var altså ikke nødvendigt for at se, at billedkvaliteten haltede lidt i Sprocket Studio. Farverne svarede ikke helt til dem på vores originalfoto på telefonen. Det var mest tydeligt i ansigter, der fik en lidt anden kulør. Opløsningen og skarpheden er heller ikke helt i top, og udskriften fra Sprocket Studio kan ikke måle sig med kvaliteten fra en blækprinter i samme prisklasse.

Der er nu ingen grund til at afskrive printeren af den grund. Den har andre fordele, som kan være værd at overveje. Først og fremmest er den nem at tage med. Den skal ganske vist tilsluttes en stikkontakt, men du kan også tilkøbe et batteri, så du bliver 100 procent mobil.

Sprocket Stuido benytter desuden en særlig printteknik kaldet dye sub, som bruger et farvebånd i stedet for blækpatroner. Derfor skal du heller ikke være nervøs, hvis du ikke printer så tit. Her slipper du nemlig for problemer med tilstoppede blækdyser, som nogle gange opstår i blækprintere. Papir og farvebånd købes i en samlet pakke med 80 billeder til cirka 300 kroner, men der følger 10 billeder med printeren til at komme igang med.

Sprocket har en speciel funktion, hvor du kan printe et enkelt stillbillede fra en video på din telefon. Når du derefter peger telefonens kamera mod det udskrevne billede, vil Sprocket-app’en lægge din video henover papiret, så det ser ud som om udskriften er “levende”, når du ser den på skærmen. Det er en ret vellykket funktion, og hvis du lægger din video ud på fx Facebook, kan folk du giver dit papirbillede til bruge samme funktion med Sprocket-app’en. App’en gemmer også oplysninger, om hvor billedet er taget, så du kan se et Google Streetview fra det samme sted, når du peger kameraet mod dit udskrevne billede. Det er godt tænkt, og funktionerne virker rigtig fint.

Hvis du ikke har behov for at bære rundt på din printer hele tiden, så kan du for samme pris som for Sprocket Studio få en meget bedre printer, som ovenikøbet også kan udskrive i A4-format.


 

+ Nem at transportere

+ Brugervenlig app

– Sølle billedkvalitet

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Transportabel printer med sjove funktioner, men billedkvaliteten kunne være bedre.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Type
Dye sub
Farve eller S/H
Farve
Papirstørrelse
10 x 15 cm
Opløsning printer
300 DPI
Tilslutninger
Bluetooth
Mål
169 x 273 x 68 mm
Print af 10 x 15 cm foto
Cirka 90 sekunder