Printeren er på størrelse med en mobiltelefon.

HP Sprocket Plus

Sprocket Plus er en bærbar printer, der skriver små farvebilleder.

af Henrik Ræder Clausen #Printer #Hewlett Packard (HP)
8.5

HP Sprocket Plus er en fotoprinter i så lille et format, at den kan være i en stor lomme. Den kører på batteri og bruger papir, hvor farverne allerede er indlejret, til at udskrive dine fotos i formatet 58 x 87 mm. At det kan lade sig gøre at bygge den så kompakt skyldes papiret: Farverne dannes nemlig ved at opvarme et farvestof i papiret, så der er ikke brug for blækpatroner eller andre farvekilder.

Sprocket Plus skal installeres med den tilhørende app på en iPhone eller Android-telefon (den kan ikke bruges med en pc). En guide finder printeren via Bluetooth og gør den køreklar på et øjeblik. App’en kan finde fotos på telefonen, Facebook, Instagram og Google, ligesom man naturligvis kan tage nye billeder med telefonens kamera. Det er til at finde rundt i, men vi oplevede dog, at app’en brød sammen og måtte genstartes et par gange.

Et indbygget redigeringsprogram kan bruges til at justere kontrast, lys, farve m.m. Du kan også sætte tekst eller små mærker ind i billederne og endda indsætte usynlige koder med placering og lignende, der kan afsløres ved brug af telefonens kamera. Det er mest for sjov, men kan være godt at have ved hånden. Udskrift af hvert billede tager 59 sekunder via den trådløse forbindelse. Printeren kan rumme 10 ark af det helt specielle papir, der også kan fungere som klistermærker.

Det indbyggede batteri holder til cirka 25 udskrifter, og app’en viser løbende batteriets strømniveau. Papiret sælges i pakker med 20 ark til en ganske heftig pris på 125 kroner pakken. Det vil sige 6 kroner og 25 øre per billede – dyrere end print hos en fotohandler.

Uanset at billedkvaliteten ikke kan konkurrere med en god blækprinter, er udskriften overraskende god. Stærke farver står flot, med god mætning og rigtig farvebalance. Der er også styr på de små detaljer i billederne. Mindre godt går det med de lysere farver, der bliver en tand for kraftige og får en blågrøn betoning. Men sammenlignet med andre lignende småprintere er HP Sprocket Plus bedst.


+ Nem at bruge
+ God billedkvalitet
– Lidt ustabil app
– Dyrt specialpapir


Du kan finde nærmeste forhandler på HP’s hjemmeside.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

HP Sprocket Plus er nem at arbejde med, og giver bedre og større billeder end konkurrenterne.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Type
Zinkpapir
Farve eller S/H
Farve
Papirstørrelse
58 x 87 mm
Opløsning printer
313 x 400 dpi
Opløsning scanner
-
Antal blækpatroner
-
Tonerkapacitet
-
Tilslutninger
USB (opladning)
Netværk
Bluetooth
Mål
14,2 x 8,9 x 1,8 cm
Papirskuffe
10 ark
Print af A4-foto
-
Print af 10 x 15 cm foto
59 sekunder
Farvesider pr. minut
-
S/H sider pr. minut
-