Blæktankene sidder placeret i hver sin side af printeren. Den sorte tank til højre er næsten dobbelt så stor som de tre farvetanke i venstre side.

HP Smart Tank Plus 570

HP’s printer egner sig bedst til dig, der har et stort og blandet printbehov. De store blæktanke giver lave omkostninger.

af Morten Skeldal Østergaard #Printer #Hewlett Packard (HP)
7.8

HPs nyeste blækprinter, Smart Tank Plus 570, er af typen, hvor du selv skal fylde printerens tanke op med blæk. Der medfølger fire blækflasker med henholdsvis cyan, magenta, gul og sort. Der ligger desuden en ekstra flaske sort blæk i kassen, så du kan holde dig kørende i lang tid, hvis du kun udskriver tekstdokumenter. Med deres 135 milliliter er de sorte flasker ovenikøbet næsten dobbelt så store som flaskerne med farvet blæk, der kun indeholder 70 milliliter.

Det er nemt at fylde printerens tanke op. Flaskerne har en lille ventil i toppen, der skal trykkes ned over en åbning over blæktanken i printeren. Herefter løber blækket ned i tanken af sig selv eller med et let tryk på flasken. Det lykkedes os at fylde alle fire tanke uden at få blæk på hverken os selv eller bordet. Det er en fiks, lavpraktisk detalje, at man kan se direkte ind i blæktankene gennem printerens front. Så er man i hvert fald aldrig i tvivl om, at man er ved at løbe tør for blæk.

Når først printeren er installeret og klar til brug, sidder man tilbage med et lille bjerg af  plastik, der har været anvendt til beskyttelse og indpakning af printeren under transporten. Det er normalt ikke noget, vi bider mærke i, men lige i dette tilfælde var det ret ektremt blandt andet på grund af de fire blækflasker, der både er pakket ind i separate plastikposer og omviklet med en halv rulle tape. Tænk lige en lille smule på miljøet næste gang, HP!

Nemt at komme i gang

Det er nemt at komme i gang med at bruge printeren, for hele opsætningsprocessen foregår på dansk og er pædagogisk opbygget.

Menuerne på printerens udmærkede skærm er også på dansk, men det ser ud, som om HP har sprunget korrekturlæsningen over. Ud af de tre punkter på startskærmen er det nemlig kun to af dem, der er oversat. Det tredje står på udenlandsk, så du skal trykke på “Skanaa”, hver gang du vil bruge printerens scanner.

HP’s app til både Android og iPhone/iPad er heldigvis mere gennemarbejdet. Her er det nemt at finde rundt i de mange funktioner, man finder i en moderne multifunktionsprinter. Vi havde ingen problemer med at forbinde telefonen trådløst til printeren, og  du kan styre alle printerens funktioner fra telefonen. Du kan fx scanne et dokument direkte til telefonen via trådløst netværk.

Udskrifterne fra Smart Tank Plus 570 ligger lige under de bedste printere i denne prisklasse, men de bedste printere er ofte noget dyrere i drift og har heller ikke indbygget scanner som HP’s printer. Hvis du både har brug for at printe fotos og tekstdokumenter, er printeren Smart Tank Plus 570 et udmærket kompromis.

Det bedste ved printeren er de forholdsvis lave omkostninger ved udskrifter. En flaske blæk til cirka 200 kroner er ifølge HP nok til cirka 8.000 udskrifter. For at få fuldt udbytte af printerens samlede omkostninger skal du dog have et halvstort printbehov. HP anbefaler selv printeren til brugere, der udskriver mellem 400 og 800 sider om måneden.

 


+ Fin udskriftskvalitet

+ Lave omkostninger

– Sjusket oversættelse i menuen

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

HP’s printer egner sig bedst til dig, der har et stort og blandet printbehov. De store blæktanke giver lave omkostninger.

Specifikationer

Mærke
Hewlett Packard (HP)
Type
Alt-i-én-printer
Farve eller S/H
Farve
Papirstørrelse
A4
Opløsning printer
4800 x 1200 DPI
Opløsning scanner
1200 x 1200 DPI
Antal blækpatroner
4
Tilslutninger
USB
Netværk
802.11n
Mål
449 x 373 x 198 mm
Papirskuffe
100 ark
Farvesider pr. minut
5
S/H sider pr. minut
11