Skærmen er ikke berøringsfølsom, så du skal bruge knapperne til at styre printeren.

Epson Expression Home XP-4100

Expression Home XP-4100 er en fin, lille printer, hvis du har beskedne udskriftsbehov.

af Morten Skeldal Østergaard #Printer #Epson
7.8

Epson Expression Home XP-4100 er printeren til dig, der ikke har så stort behov for at udskrive på pc’en, men bare lige skal tage en kopi eller fx udskrive en billet i ny og næ.

Det er en kompakt printer, der ikke optager ret meget mere bordareal end et A4-ark. Printeren rager heller ikke så højt op, og det skyldes blandt andet, at der kun er plads til 100 ark i papirskuffen.

Det er imponerende, så gode forbindelsesmuligheder, man kan få i en lavbudget printer i dag: Udover USB kan du også få forbindelse til Epsons printer via trådløst netværk og Wi-Fi Direct, hvor du forbinder fx din telefon direkte til printeren via Wi-Fi, uden at de to behøver at være forbundet til det samme hjemmenetværk. Du kan også bruge Apple AirPrint eller Google Cloud Print til at udskrive fra din telefon uden at være tvunget til at bruge Epsons ellers udmærkede smartphone-app.

Hvis du vil styre printeren helt uden pc eller telefon, foregår det ved hjælp af betjeningspanelet og den lille farveskærm. Skærmen er ikke berøringsfølsom, så du skal bruge de ret ensartede knapper i panelet. Her måtte Epson efter vores mening godt have givet knapperne lidt farve, så de skilte sig mere ud fra hinanden. Det er fx nemmere at finde knappen til øjeblikkeligt at afbryde en udskrift, hvis knappen er markeret med rød i stedet for blot at være sort/hvid som alle de andre knapper.

Tekst står superskarpt på prints fra XP-4100. Vi udskrev et husholdningsbudget med et søjlediagram, og her trak printeren nogle meget små striber i de ensfarvede områder i søjlerne. Vi skulle have luppen frem for at se striberne, men de var der altså.

Printerens fotoudskrifter er ikke dårlige, men billederne mangler dybde, og hvis vi skulle udskrive et flot foto til at hænge op på væggen i A4-størrelse eller større, ville vi nok satse på en dyrere printer med flere patroner eller bestille billedet hos en fototjeneste på nettet.

I toppen sidder en udmærket scanner, der kan indscanne dokumenter til både pc og telefon via Epsons app. Der er ingen automatisk arkføder til scanneren, så hvis du vil tage mere end en enkelt kopi, er du nødt til at gøre det på den hårde måde, og selv sørge for at lægge nye papirark på glaspladen for hver indscanning.


+ Fylder ikke meget på skrivebordet

+ Gode forbindelsesmuligheder

– Lille papirskuffe

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Expression Home XP-4100 er en fin, lille printer, hvis du har beskedne udskriftsbehov.

Specifikationer

Mærke
Epson
Type
Multifunktionsprinter
Farve eller S/H
Farve
Papirstørrelse
A4
Opløsning printer
5.760 x 1.440 DPI
Opløsning scanner
1.200 DPI x 2.400 DPI
Antal blækpatroner
4
Tilslutninger
USB
Netværk
Wi-Fi 4
Mål
37,5‎ x 30 x 17 cm
Papirskuffe
100 ark
Print af 10 x 15 cm foto
3 minutter og 39 sekunder
S/H sider pr. minut
15