Klappen med kontrolpanelet skal slås ud for, at der bliver plads til, at printeren kan spytte udskrifter ud.

Canon Pixma TS6250

En alsidig alt-i-én-printer, som er nem at bruge. Men den er mest til dig med et lille printforbrug.

af Morten Skeldal Østergaard #Printer #Canon
8.6

Canons små blækprintere til hjemmebrug har haft samme grundlæggende design i årevis, og Pixma TS6250 holder stilen: En kompakt kasse i sort plastik, hvor alle papirbakker og betjeningspanelet kan klappes helt sammen, så printeren fylder meget lidt på bordet.

Det er nemt at komme i gang med at bruge Pixma TS6250. Printeren viser dig trin for trin, hvordan du bærer ad med at indstille den. Printhovedet bliver endda finkalibreret ved, at du først udskriver en testside, hvorefter siden skal scannes, så printeren kan analysere udskriften.

Printeren er mest velegnet til hjemmebrugeren, der har brug for mange funktioner i en printer, men som ikke har det store printforbrug. Hvis du udskriver mange ark om måneden, så kan det nemlig godt blive trættende, at skulle åbne og lukke printerens skuffer, bakker og kontrolpanel. Du skal fx klappe kontrolpanelet op i næsten vandret tilstand for at få lov til at udskrive. Panelet dækker nemlig over åbningen, hvor udskrifterne kommer ud. Det er altså lidt besværligt, hvis man har printeren stående på bordet, for når panelet er klappet op, skal man stå op for at se skærmen, som bruges til at styre printerens funktioner.

Papirbakken har desuden ikke særlig stor kapacitet, så hvis der skal udskrives store mængder dokumenter, så skal der bakses en del med at hive den ind og ud af printeren. Det kan være lidt besværligt at få printeren til at fungere sammen med den tilhørende app til telefon eller tablet, men når først den indledende opsætning er overstået, kører alt faktisk på skinner.

De tre mest basale funktioner: Kopier, Scan og Udskriv fylder det meste af den 3 tommer store skærms hovedmenu, og det er intuitivt at betjene printeren ved at trykke på skærmen og de få supplerende knapper til fx at vælge mellem sort/hvid og farve. Alt på skærmen foregår på fejlfrit og letforståeligt dansk.

Inde i printeren sidder der – udover de sædvanlige fire blækpatroner – en ekstra sort patron beregnet til fotoudskrifter. Printeren er da også særlig god til sort/hvide fotos og mørke nuancer, men rødlige områder i fx ansigter har en tendens til at blive lige en tand for røde.

Der er gode ekstrafunktioner som fx duplex, det vil sige automatisk tosidet udskrivning. Det kan spare både besvær og penge.


+ Nem at bruge

+ Flotte udskrifter

– Lidt kluntet design

 

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

En alsidig alt-i-én-printer, som er nem at bruge. Men den er mest til dig med et lille printforbrug.

Specifikationer

Mærke
Canon
Type
Multifunktionsblækprinter
Farve eller S/H
Farve
Papirstørrelse
A4
Opløsning printer
4.800 x 1.200 DPI
Opløsning scanner
2.400 x 1.200 DPI
Antal blækpatroner
5
Mål
37,2 x 31,5 x 13,9 cm
Papirskuffe
100
Print af A4-foto
2 minutter og 4 sekunder
Print af 10 x 15 cm foto
58 sekunder
Farvesider pr. minut
10
S/H sider pr. minut
15