G650 i færd med at gøre det, den er bedst til: at udskrive masser af flotte fotos.

Canon Pixma G650

Pixma G650 excellerer i billige og superflotte fotoudskrifter. Hvis du skal udskrive meget tekst, bør du finde en anden printer.

af Morten Skeldal Østergaard #Printer #Canon
9.1

Pixma G650 er en fotoprinter med kæmpestore blæktanke, der hjælper med at holde de løbende udgifter til blæk nede.

Vi har ikke haft mulighed for at udskrive de 3.800 fotos, som Canon siger, at blæktankenes indhold rækker til – men hvis tallet passer, ender blækprisen på 20-25 øre pr. 10 x 15 cm foto. Dertil kommer så prisen på papir, men det er under alle omstændigheder en meget lav pris for at udskrive fotos derhjemme.

Printere med blæktanke har typisk ikke været så gode til at udskrive fotos, men det er Pixma G650. Vi udskrev en serie fotos samt vores eget testark, og vi var ualmindelig godt tilfredse med resultaterne. Der er en fin detaljering i fx billeder af skyer, og farvegengivelsen er generelt ret præcis. De røde nuancer er dog en smule mørkere end på vores referenceark, der er udskrevet på en langt dyrere printer med flere farver til rådighed. På den anden side er de mørke områder i billeder meget flotte, og vi har sjældent set sort fremstå så regulært sort, som den rent faktisk gør her.

Den primære årsag til de flotte udskrifter skal nok findes i blækket. Der er en rød og en grå tank ud over de sædvanlige cyan, magenta, gul og sort, og de ekstra farver hjælper printeren til at komme tættere på farverne i vores originalfotos.

Det tog usædvanlig lang tid at udskrive fotos på Pixma G650. Vi måtte vente næsten fem minutter, før vores A4-foto i højeste kvalitet lå færdig i udbakken. Det er en af de langsomste blækprintere, vi har prøvet, men så kan man da passende sidde og tænke på alle de penge, man sparer imens.

Du må nøjes med en lille sort-hvid skærm, så du skal være indstillet på at styre printerens funktioner via Canons program til Windows eller den tilsvarende app på telefonen. Det fungerer nu også fint. Det var kun ved den indledende opsætning af printeren, at vi virkelig savnede en stor, berøringsfølsom skærm, men Canons app til telefonen gjorde det hele lidt lettere. Hele opsætningen tog noget længere tid end med en almindelig blækprinter. Det skyldes først og fremmest, at printeren leveres med tomme tanke, så du skal vende seks små plastikbeholdere på hovedet over nogle ventiler i printeren for at få blækket til at løbe ned på plads.

Der er ikke nogen reel papirbakke i Pixma G650, så du må nøjes med en lodret papirholder bagerst. Det fungerer udmærket, hvis du primært udskriver fotos eller papir i forskellige formater, men hvis du mest udskriver en mange tekstsider på almindeligt printerpapir, bliver du nok lidt træt af at skulle fodre printeren med nyt papir hele tiden.


+ Billige udskrifter

+ Meget flotte fotos

– Langsom

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Pixma G650 excellerer i billige og superflotte fotoudskrifter. Hvis du skal udskrive meget tekst, bør du finde en anden printer.

Specifikationer

Mærke
Canon
Type
Blækprinter med tanke
Farve eller S/H
Farve
Papirstørrelse
A4
Opløsning printer
4800 x 1200 DPI
Opløsning scanner
600 x 1200 DPI
Antal blækpatroner
6
Tilslutninger
USB
Netværk
Wi-Fi 4
Mål
44,5 x 34 x 16,7 cm
Papirskuffe
-
Print af A4-foto
4 minutter og 48 sekunder
Print af 10 x 15 cm foto
1 minut og 50 sekunder