Fem af solpanelerne er monteret på et langt stykke stof. Det sjette er bygget ind i selve powerbanken.

Sandberg 6-Panel Powerbank 20000

Solcelleanlægget kan nemt foldes sammen og lægges i en taske, men det kræver lidt tålmodighed at lade batteriet op med solens lys.

af Morten Skeldal Østergaard #Powerbank #Sandberg
7.7

Solceller er blevet meget effektive i de seneste år, og det er lykkedes Sandberg at bygge seks solpaneler sammen med en praktisk powerbank.

Det indbyggede batteri er på 20.000 mAh, så der er strøm nok til 4-5 opladninger af en moderne smartphone.

Sollyset opfanges af de seks paneler. Fem af dem foldes ud, så de ligger fladt i en lang række og det sidste sidder på selve powerbanken. På siden sidder en lille ring, der kan klappes ud, så du kan bruge den til at hænge powerbanken og solpanelerne op på fx et telt. Der følger også en karbinhage med til formålet. Powerbanken skulle kunne oplades med sollys på 12 timer, men det må være midt på sommeren, for vi havde kun ladet lidt over 25 procent op efter seks timer i klar efterårssol.

Ved at holde powerknappen nede kan du tænde for en kraftig LED-lampe på den modsatte side af powerbankens indbyggede solpanel. Det er dog mest en nødløsning, for powerbanken er ikke så nem at håndtere som en regulær lommelygte. Når solpanelerne er foldet sammen, er de næsten lige så tykke som selve powerbanken. De to dele er holdt sammen af et stykke falsk læder, og det hele er en smule leddeløst. Det havde været rart med en eller anden form for lukkemekanisme.

Du får to USB-porte, en USB-C-port og en Micro-USB-port til ældre udstyr. Opladningen af dine apparater sker med op til 20 watt. Det er ikke ligefrem hurtigt efter dagens standarder. Powerbanken er først og fremmest attraktiv, fordi den leverer et helt lille solcelleanlæg i en kompakt og transportabel indpakning.


+ Seks solceller

+ Indbygget lys

– Lidt løs konstruktion

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Solcelleanlægget kan nemt foldes sammen og lægges i en taske, men det kræver lidt tålmodighed at lade batteriet op med solens lys.

Specifikationer

Mærke
Sandberg
Kapacitet
20.000 mAh
Tilslutninger
2 x USB-A, 1 x USB-C, 1 x Micro-USB
Mål
88 (udfoldet) x 15,8 x 4,6 cm
Vægt
660 g