Den er god nok: Der følger startkabler med batteripakken.

Mophie Powerstation Go Rugged

Stor batteripakke til både USB og bilbrug. Har luftpumpe og startkabler.

af Henrik Ræder Clausen #Powerbank #Mophie
8.2

Mophie Powerstation Go Rugged er en solid batteripakke i den helt tunge ende, så tung, at den endda kan bruges som starthjælp til en bil. Egentlig er den nok bygget mere til biler end til mobiltelefoner, men den fungerer til begge formål. Vi så dog gerne, at kapaciteten var mere hæderligt angivet.

Vi målte batteripakken grundigt igennem, med et lidt skuffende resultat: Den lader og aflader med blot 5 volt / 2 ampere (10 watt). Derfor tager det 4-5 timer at lade pakken op, og den oplader ikke moderne mobiltelefoner særlig hurtigt. Dertil kommer en kapacitet, målt på udgangen, på 39 watttimer, kontra de angivne 55. Det måtte Mophie gerne være mere ærlige om.

Uanset måleresultaterne er dette en af de største batteripakker, vi har set. Den har USB-C indgang, to USB-A udgange, og en skærm, der viser status for opladning – og ja, for dæktryk. Den indbyggede lampe har både hvidt og rødt lys, så den også kan bruges som advarselsblink. Meget praktisk har den medfølgende pose korte instruktioner til batteriet.

Den indbyggede skærm giver klar status om op- og afladning, dæktryk med videre. Angivelsen af ladetilstand er upræcis – vi så den falde fra 27 % til 0 på under et minut. Det ser ud som om den laveste del af kapaciteten simpelthen mangler. Det er værd at bemærke, at batteripakken ikke har kapacitet til at lade et bilbatteri helt op.

Pumpefunktionen er fremragende: Man bruger knapperne til at indstille det ønskede dæktryk, skruer slangen på, og trykker på knappen. Det går hurtigt at nå det indtastede tryk. At det også støjer en del betyder ikke så meget. Der er også en samling dyser med til pumpning af bolde, cykler og til andre formål.

Startkablerne er smarte, i bogstavlig forstand: Når de er tilkoblet, undersøger batteripakken først om tilslutningen er sikker. Den viser batteriet spænding på skærmen, og starter kun opladningen, hvis alt er i orden. Og hvis batteriet er i orden, viser skærmen en advarsel om, at fejlen ligger et andet sted.

Plus / minus
+ Solidt bygget
+ God pumpefunktion
+ Godt sikrede startkabler
– Beskeden ladehastighed
– Kapacitet under det lovede

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Denne solide batteripakke er ideel til en langtur i bilen. Kapaciteten er dog en del under det lovede.

Specifikationer

Mærke
Mophie
Kapacitet
Angivet 55 watttimer, målt 39
Tilslutninger
USB-C, 2 x USB-A
Mål
24,1 x 11,8 x 4,7 cm
Vægt
1,1 kilo
Andet
Startkabler medfølger