Kameraet kan stå på sin fod som her, men du kan også hænge det op på væggen ved hjælp af de medfølgende skruer.

TP-Link Tapo C100

For et par hundrede kroner kan du komme i gang med at overvåge dit hjem, men billedkvaliteten er ikke overvældende.

af Morten Skeldal Østergaard #Overvågningskamera #TP-Link
7.3

Det kan godt være, at du kan finde en lidt billigere model i byggemarkedets rodekasse, men TP-Links Tapo C100 er i hvert fald det billigste overvågningskamera, vi har testet.

For en særdeles overkommelig pris får du et overvågningskamera, der uden problemer klarer helt basal overvågning af dit hjem. Det er ingen sag at forbinde kameraet med din telefon. Efter et par klik og en søgning efter nye enheder i TP-Links smartphone-app er der forbindelse.

Kameraet skal udstyres med et microSD-kort på mindst otte gigabytes, og kortet skal være af Class 10-typen for at være hurtigt nok til at gemme videooptagelser. Når dét er på plads, har du sådan set alt, hvad du skal bruge.

Optagelserne er ikke i klasse med de overvågningskameraer, der koster 10 gange så meget, men det ville nok også være for meget forlangt. Tapo C100 leverer en billedkvalitet, der gør det muligt at genkende folk på billederne, og du får endda også nogle udmærkede natteoptagelser ud af det. Opløsningen er Full HD, men billedet står ikke helt så skarpt, som man kunne forvente med et par millioner pixels i billedet. Optagelsens komprimering får også farverne til at bløde over i hinanden. Selv i helt statiske billeder i dagslys kan du se, at farverne står og flimrer i ensartede flader på fx møbler.

Tapo C100 har trådløs forbindelse til internettet via din router, men kameraet får strøm gennem et kabel. Kabelindgangen er ikke så hensigtsmæssigt placeret i bunden af kameraet, så stikket kommer i vejen for at du kan vippe kameraet til begge sider, som kugleleddet i foden ellers giver mulighed for.

Hvis du ikke er tilfreds med at gemme optagelserne på et kort i kameraet, kan du også tegne et abonnement, så optagelserne sendes til TP-Links servere på internettet. På den måde har du også billeder af tyven, hvis han skulle være så fræk at stikke af med kameraet sammen med dine andre ejendele. Et abonnement for et enkelt kamera koster 29 kroner om måneden.


+ Super pris

+ Kræver ikke abonnement

– Billedkvaliteten halter

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

For et par hundrede kroner kan du komme i gang med at overvåge dit hjem, men billedkvaliteten er ikke overvældende.

Specifikationer

Mærke
TP-Link
Opløsning
1920 x 1080 pixels
Tilslutning
Wi-Fi
Motor
Nej