Den sorte holder til kameraet følger med i pakken.

König 180° Panorama SAS-IPCAM180W1

Efter en del opsætningsvanskeligheder viste det lille kamera sig at fungere fint.

af #Overvågningskamera #König
6.8

Overvågningskameraet SAS-IPCAM180W1 er ikke bare lille og let; det er også meget billigt. Det cylinderformede kamera koster faktisk under det halve af mange af konkurrenterne.

Det betyder selvfølgelig, at der er sparet lidt hist og her i produktionen af kameraet. Du må fx undvære en udførlig manual eller en pædagogisk indstillingsproces. Selv om der står på pakken, at installationen kun tager et minut, så tog det mig det meste af en time. Kameraets manual fylder to sider og er udformet med så små bogstaver, at det næsten er nødvendigt at bruge forstørrelsesglas for at tyde dem.

Jeg hentede den nødvendige app til min Android-telefon og gik i gang med opsætningen. Her løb jeg hurtigt ind i vanskeligheder. Telefonen overfører nemlig oplysninger om dit trådløse netværk til kameraet på en lidt særpræget måde: Du skal holde telefonen tæt hen mod kameraet, hvorefter data overføres ved hjælp af høje skingre lydsignaler som i et gammeldags modem. Ligegyldigt hvad jeg gjorde ville processen ikke afsluttes korrekt, og det lykkedes først, da jeg skiftede telefon til en anden model. Opsætningen blev heller ikke lige frem nemmere af, at appen er ekstremt dårligt oversat til dansk, så man ind imellem slet ikke kan regne ud, hvad der står. Men da forbindelsen først var oprettet, fungerede alting heldigvis uden problemer.

Strømmen leveres af et USB-kabel på cirka en meter. Jeg forsøgte for sjovs skyld at forbinde kameraet til en powerbank med stor kapacitet, og den kunne levere strøm nok til at drive kameraet. Uafhængigheden af både elledninger og netværkskabler gør det nemt at placere kameraet et lidt afsides sted.

Optagelserne gemmes på et MicroSD-kort, som skal sættes ned i toppen af kameraet. Det fungerer fint, men du skal selvfølgelig være opmærksom på, at hvis en eventuel indbrudstyv ser kameraet, så kan han tage både kamera og optagelser med sig, når han han forlader huset. Kameraet har indbygget mikrofon, så du får også lyd med på de gemte overvågningsvideoer.

Königs overvågningskamera kan optage i mørke, og både optagelser i dagslys og mørke er i brugbar kvalitet. Opløsningen er dog kun 1280 x 720 pixels, så det kan gøre det lidt sværere at genkende ansigter, hvis de er langt fra kameraet.

Optagelserne foregår gennem et fiskeøjeobjektiv. Det betyder, at du kan optage 180 grader omkring kameraet, men du må leve med et forvrænget billede i udkanten af kameraets synsfelt. Fordelen er jo så til gengæld, at kameraet kan se næsten hele rummet, hvis du sætter det op mod en mur.

I pakken ligger også et praktisk ophæng og lidt rawlplugs og skruer, så du kan sætte kameraet op på væggen, hvis det er nødvendigt.

 

+ Lav pris

+ Brugbare grundlæggende funktioner

– Meget dårligt oversat

– Indstillingsproblemer

 

Kan købes her:

www.avxperten.dk

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Efter en del opsætningsvanskeligheder viste det lille kamera sig at fungere fint.

Specifikationer

Mærke
König
Opløsning
1280 x 720 pixels
Tilslutning
Trådløst netværk