Kameraets magnetiske ophæng er meget stærkt.

Google Nest Cam

Nest Cam er et fremragende overvågningskamera, men du er nødt til at tegne et abonnement for at få fuldt udbytte af det.

af Morten Skeldal Østergaard #Overvågningskamera #Google
8.8

Nest Cam er et batteridrevet overvågningskamera, som er stort set ligeglad med, hvor du placerer det.

Det enkle design får kameraet til at glide i ét med omgivelserne indendørs, og hvis du hellere vil bruge det udendørs, er Nest Cam modstandsdygtig overfor vind og vejr. Kameraet har dog ikke den højeste certificering for vandtæthed, så det er nok en god idé at hænge det under et halvtag eller et tagudhæng.

Der medfølger en magnetisk holder, som kan skrues op på væggen, så det er nemt at tage kameraet ned, når dets batteri skal oplades. Hvis du vil stille kameraet på en fod, så det kan holde øje med et rum fra fx en bogreol, må du investere i en separat fod til cirka 300 danske kroner.

Selv om designet er enkelt, er det ikke just et diskret overvågningskamera. Det er stort og tungt, og du skal ikke regne med at kunne skjule det.

Optagelserne er i fremragende kvalitet, og kameraet kan kende forskel på dyr, mennesker og køretøjer, så du kan slippe for at få besked, når der går fx en kat forbi. Vi brugte kameraet i haven, hvor det 100 procent effektivt kendte forskel på fritgående høns og personer, der passerede forbi linsen. Billedet står meget skarpt i Full HD, og vi kunne uden problemer genkende ansigter på 10 meters afstand af kameraet. Den indbyggede mikrofon er virkelig god, og det er nemt at forstå hvad folk siger, hvis du fører en samtale gennem Nest Cam.

Du kan bruge kameraet uden abonnement, men det er ikke optimalt. Nest gemmer nemlig som udgangspunkt kun dine klip i tre timer, efter de er optaget, så kameraets ellers udmærkede natteoptagelser er sandsynligvis slettet næste morgen, når du er klar til at se dem og downloade dem til din telefon. Det billigste Nest Aware-abonnement koster 40 kroner om måneden, og så kan du gemme dine optagelser i 30 dage.

Vi kunne ikke nå at bruge al strømmen i batteriet under en uges test, men kameraet tabte cirka to procent om dagen, så du burde kunne regne med 6-8 uger mellem opladningerne. Det resultat halter efter konkurrerende kameraer fra fx Arlo, hvor vi har målt flere måneders batteritid.


+ Magnetisk ophæng

+ God billedkvalitet

– Begrænsede funktioner uden abonnement

– Fod følger ikke med

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Nest Cam er et fremragende overvågningskamera, men du er nødt til at tegne et abonnement for at få fuldt udbytte af det.

Specifikationer

Mærke
Google
Opløsning
1920 x 1080 pixels
Tilslutning
Wi-Fi
Motor
Nej