Kameraet kan vippes på foden, så du fx kan placere det højt i en reol og pege det nedad.

Google Nest Cam IQ Indoor

Nest Cam er et af de bedste overvågningskameraer til privat brug, men det er også meget dyrt.

af Morten Skeldal Østergaard #Overvågningskamera #Google
9.3

Nest Cam IQ Indoor er en dyr løsning til overvågning af dit hjem, men det er også et af de bedste overvågningskameraer, vi har prøvet.

Selv om kameraet har en billedsensor i den høje 4K-opløsning, så kan det faktisk ikke optage i 4K, men “kun” i Full HD, der har 75 procent færre pixels. I stedet bruges de mange pixels i billedsensoren til digital zoom. I dette tilfælde betyder det, at du kan zoome ind på en del af billedet, uden at billedkvaliteten forringes.

Billedet er meget skarpt, og det er nemt at genkende personer i billedet. Det gælder i øvrigt både nat og dag takket være den effektive infrarøde belysning, der giver gode optagelser i mørke. Nest Cam IQ Indoor er også god til at regulere de lyse og mørke områder af billedet, så der stadig er detaljer i et lyst vindue i et mørkt rum eller i en dyb skygge i et solbeskinnet rum.

Kameraet har en synsvinkel på 130 grader. Det er godt nok til de fleste formål – især hvis du har mulighed for at stille kameraet nogle meter fra det, du vil overvåge.

Nest Cam IQ Indoor styres med en overskuelig app til din telefon. Det er nemt at definere et område af videobilledet, som skal udløse en alarm på din telefon. Så kan du fx markere den øverste del af en dør i billedet, men undlade at tage den nederste del med. På den måde kan din hund eller kat gå gennem billedet uden at app’en giver dig en falsk alarm.

Der er ikke noget ophæng til kameraet. Det er monteret på en lille fod, så du kan stille det i fx en bogreol og i bunden af foden sidder et gevind, så du kan skrue kameraet fast på et stativ.

Du er nødt til at tegne et abonnement for at kunne gemme optagelser fra kameraet. Det koster 40 kroner om måneden eller 400 kroner om året for den billigste pakke. Så kan kameraet optage hændelser og gemme dem i en måned. Hvis du vil gemme løbende optagelser fra de seneste 10 dage og gemme to måneders optagede hændelser, er prisen det dobbelte.

Hvis du vil holde øje med dit hus udefra, så findes der også et Nest Cam IQ Outdoor kamera, som er vandtæt og koster et par hundrede kroner mere.


+ Flot og skarpt billede

+ God app

– Intet ophæng

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Nest Cam er et af de bedste overvågningskameraer til privat brug, men det er også meget dyrt.

Specifikationer

Mærke
Google
Opløsning
1920 x 1080 pixels (med en 4K-billedsensor)
Tilslutning
Wi-Fi
Motor
Nej