Den solide metalkappe fungerer også som køleplade.

QNAP UC5G1T

USB-C kablet netværksadapter til 1, 2,5 og 5 Gbit/s Ethernet

af Henrik Ræder Clausen #Netværksudstyr #QNAP
9.2

Med netværksadapteren UC5G1T fra QNAP kan din computer komme med på de nyeste, lynhurtige kabelnetværk. Adapteren er nem at installere og giver en netværkshastighed, der er så høj, som computeren kan klare.

Den hidtidige tophastighed på 1 Gbit/sekund er blevet en flaskehals på hjemmenetværkets kabler, så nu sættes hastighederne op til 2,5 eller endda 5 Gbit/sekund. Det gør store filflytninger hurtigere og giver kapacitet til, at flere bruger netværket samtidig.

Vores hastighedstest viste, at den maksimale hastighed afhænger af den computer, kortet er tilsluttet. Med en typisk Intel Core i7-computer fik vi 2,77 Gbit/sekund. Mere er muligt på meget hurtige computere, men på en almindelig pc er der et stykke vej op til den teoretiske grænse.

Selve netkortet er en solid metalcylinder på 10 centimeters længde. I den ene ende er der et almindeligt netværksstik; den anden ende har en USB-C port. Det medfølgende (korte) kabel fører til den gamle, velkendte USB-A port.

Netkortet opretter uden videre 5 Gbit/sekund-forbindelser sammen med passende udstyr. Meget praktisk skifter en LED farve fra grøn til orange, hvis det ikke kører på fuld hastighed. Strømforbruget på knap 2 watt stiger med hastigheden, og det kan ses ret tydeligt i batteritiden på bærbare computere. Det betyder også, at netkortet bliver mærkbart varmt,

Installation og opsætning er ligetil: Første gang netkortet sluttes til en USB-port, viser det sig som et CD-ROM drev med den tilhørende driver. Når den er installeret, forsvinder dette drev, og netkortet dukker op og er klar til brug.


+ Hastigheden sætter nye rekorder
+ Nemt at installere og bruge
– Trækker en del strøm

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

En solid og effektiv måde at firdoble hastigheden på kablet netværk.

Specifikationer

Mærke
QNAP
Netværksstandarder
Ethernet, 5 Gbit/s
Tilslutninger
USB-C, RJ45
Hastighed (angivet)
5 Gbit/s
Mål
2,8 cm x 10,0 cm x 2,8 cm
Elforbrug
2 watt
Vægt
110 gram
Andet
Fungerer også til USB-C port
Skrivehastighed (målt)
2,75 Gbit/sekund
Læsehastighed (målt)
2,77 Gbit/sekund