De fem porte kører alle 2,5 gigabit

QNAP QSW-1105-5T

Hvis du vil være lidt fremtidssikret med den nyeste standard for kabelnetværk, er denne switch pålidelig og effektiv.

af Henrik Ræder Clausen #Netværksudstyr #QNAP
9.5

Denne solidt byggede switch fra QNAP lover netværk, der er over dobbelt så hurtigt, som vi er vant til. Dertil kommer, at den uden videre kan arbejde sammen med eksisterende routere og andet udstyr, så det er nemt at opgradere. Lad det være sagt med det samme: Løfterne holder. Hastigheden er i top, og samarbejdet med andet udstyr er problemfrit.

Vores målinger viste en meget stabil og høj hastighed på 2,36 Gbit/sekund på alle fem porte. Det glædede os særligt, at hastigheden også holder, når der er kraftig trafik på flere porte samtidig. Det kan ellers være et svagt punkt. Derfor giver switchen fuldt udbytte af netværksudstyr, der bruger den nye 2,5 Gbit/sekund-standard.

Sammenlignet med andre switche er denne usædvanligt solidt bygget, og egentlig ret tung. Den kan blive lun ved fuld belastning, men er god til at aflede varmen, uden at der er brug for en blæser.

Tilslutningerne er enkeltheden selv: Der er fem netværksporte og en indgang til strømforsyning. Den skal bare kobles til, så fungerer den. Udstyr med den gammelkendte 1 Gbit/sekund standard kan kobles til uden problemer – det sinker ikke andre porte i switchen. Dermed er det oplagt at bruge denne switch til at udvide hjemmenetværket med en klynge af lynhurtigt udstyr, fx en god WiFi 6-router eller et topmoderne netværksdrev. Det eneste minus ved denne switch er prisen: Den koster fire gange så meget som en almindelig 1 Gbit/sekund-switch.


+ Solidt bygget
+ Høj, stabil hastighed
+ Hastigheden holder under belastning
– Betydeligt dyrere end andre switche

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Hvis du vil være lidt fremtidssikret med den nyeste standard for kabelnetværk, er denne switch pålidelig og effektiv.

Specifikationer

Mærke
QNAP
Netværksstandarder
IEEE 802.3bz (2,5 Gbit/s)
Tilslutninger
5 x 2,5 Gigabit Ethernet
Hastighed (angivet)
2,5 Gbit/s
Mål
3,4 x 18,0 x 14,5 cm
Elforbrug
12 watt
Vægt
577 gram
Skrivehastighed (målt)
2,35 Gbit/s
Læsehastighed (målt)
2,36 Gbit/s