Netgear Nighthawk S8000

En switch til netværket, der giver dig syv ekstra netværksporte til alt dit kablede udstyr.

af Henning Dadkhah Rasmussen #Netværksudstyr #Netgear
9.4

Efterhånden har de fleste af os forlængst droppet det gamle kabelnetværk til fordel for et mere fleksibelt trådløst netværk, men der kan være særlige grunde til i stedet at trække et kabel mellem udstyret. Det gælder fx, hvis du oplever et meget ustabilt trådløst signal i huset på grund af konstruktionen. Det kan også være, fordi du vil være sikker på en konstant høj hastighed eller måske spiller netværksspil.

Har du behovet, er de fire indbyggede netværksporte i din trådløse router sikkert ikke tilstrækkeligt, og så må du investere i en switch som Nighthawk S8000. Her får du i alt otte porte, og da en af dem bruges som forbindelse til din router, har du altså syv ekstra porte at gøre godt med. Det burde være nok til de flestes behov for kablet netværk.

Installationen er supernem: Jeg satte blot S8000 ved siden af routeren, tilsluttede strøm og trak et kabel mellem en netværksport på routeren og S8000’s særlige uplink-port. Desværre følger der ikke et netværkskabel med i pakken, så jeg måtte rode en skuffe igennem efter et ældre kabel. Fra fabrikken er Netgears switch indstillet til at have optimale indstillinger til computerspil via netværksport 1 og til videostreaming fra port 2, men indstillingerne kan du nemt ændre i de overskuelige indstillingssider i browseren. Her kan du også vælge at koble op til fire netværksporte sammen i såkaldt Link Aggregation og få leveret op til 4 Gbit/s til udstyr, der understøtter det. Det er en rasende høj hastighed.

Fra S8000’s styresider i browseren kan du selv styre, hvad portene skal bruges til. Du kan endda koble fire porte sammen og få firdobbelt hastighed.

 

I min testperiode kørte S8000 så stabilt, at jeg faktisk glemte, at den var tilsluttet routeren, og det plejer at være et godt tegn på solidt kram. Her får du altså den bedste forebyggelse mod dårligt trådløst signal og undgår et netværk, der falder ud med jævne mellemrum.

Find den laveste pris på www.pricerunner.dk

 

+ Gode styresider

+ Mulighed for meget høj hastighed

+ 8 porte

– Netværkskabel medfølger ikke

 

Se den bedste pris lige nu

Conclusion

Super stabil switch fra Netgear, som også har fine indstillingsmuligheder.

Specifikationer

Mærke
Netgear
Netværksstandarder
Gigabit ethernet
Tilslutninger
8 x LAN + indgang til strømforsyning
Hastighed (angivet)
1 Gbit/s per port - mulighed for at sammenkoble porte til 4 Gbit/s
Mål
19,5 x 14,9 x 4 cm
Vægt
740 gram