FRITZ!WLAN REPEATER 1160

Fritz!WLAN Repeater 1160

Besværlig netværksforlænger

af #Netværksudstyr #AVM
7.0

Tyske AVM markedsfører sig som et let alternativ til andre netværksprodukter, men med Fritz!WLAN Repeater 1160 var opsætningen nu ikke så enkel. Repeateren sættes i en stikkontakt et stykke væk fra din router, og så forlænges rækkevidden af dit trådløse netværk, så det fx også dækker i haven eller på en førstesal.

Det lykkedes os dog ikke at koble router og repeater sammen ved blot at trykke på en WPS-knap på begge enheder. I stedet koblede vi en pc på repeaterens eget netværk, åbnede en browser og indtastede adressen til repeateren. Det står altsammen i manualen, som desværre ikke er på dansk.

AVM’s repeater udvider dit netværk ved at oprette et nyt netværk med samme navn og kode. Andre repeatere opretter typisk nye netværk, der hedder noget andet, så man altid kan se, om man er på original-netværket. Med AVM’s metode er det svært at komme ind til indstillingerne, fordi det kræver, at man er koblet på det trådløse netværk via repeateren.

Processen bliver ikke lettere af, at adressen, som man ifølge manualen skal anvende, simpelthen ikke virker. Når repeateren langt om længe er installeret, får du udmærket rækkevidde og en acceptabel hastighed på det nye netværk. Du kan endda se netværkets sendestyrke på lamper på forsiden af enheden.

Se den bedste pris lige nu

Konklusion

Når repeateren langt om længe er installeret, får du udmærket rækkevidde og en acceptabel hastighed på det nye netværk.

Specifikationer

Mærke
AVM
Netværksstandarder
802.11a/b/g/n, 1.000 Mbit LAN, 2,4 og 5 GHz
Hastighed (angivet)
866 Mbit/s (ac), 300 Mbit/s (n)
Mål
12,5 x 7,7 x 6,3 cm
Andet
Kryptering: WPA/WPA2, WPS